4 Ekim 2024 Cuma

Antalya Tabip Odası: Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılmalıdır

Antalya Tabip Odası, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in serbest bırakılması talebiyle Oda binasında basın açıklaması yaptı.

Antalya Tabip Odası, 23 Kasım 2020'de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve 2014-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in serbest bırakılması talebiyle basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, "TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmuz Gökalp'ın iyi bir insan, iyi hekimlik değerlerine savunan bir hekim, diğer yandan da yaşam ve sağlık hakkı savunucusudur. Arkadaşımız ve meslektaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp'ın serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Dr. Şeyhmus Gökalp'in yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında 20 Kasım 2020 Cuma sabaha karşı baskınla gözaltına alındığını hatırlatan Prof. Dr. Nursel Şahin, "Dr. Şeyhmus Gökalp tanımadığını beyan ettiği bir yalancı tanığın asılsız, hiçbir somut delile dayanmayan, sunulan resmi kurum belgeleri ile yalan olduğu açıkça kanıtlanan beyanları esas alınarak 23 Kasım 2020 tarihinde tutuklanmıştır. Dr. Şeyhmus Gökalp, toplumun sağlık hakkı, insan hakları, emek, barış, demokrasi mücadelesi içinde yer alan onurlu bir hekimlik geçmişine sahip bir meslektaşımızdır. Haksız hukuksuz tutukluluğuna bir an önce son verilerek serbest bırakılmalıdır" diye belirtti.

Dr. Şeyhmus Gökalp'in asılsız suçlamalara maruz bırakıldığına ve masum olduğuna inandıklarının altını çizen Prof. Dr. Nursel Şahin, "Meslektaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp'in haksız hukuksuz uygulamayla adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ve özgürlüğünden yoksun bırakıldığını, bu durumun kaygı verici olduğunu ve en kısa zamanda serbest bırakılması gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.