22 Eylül 2024 Pazar

Antalya Kadın Platformu: Selma ve Songül derhal serbest bırakılsın

İki gündür gözaltında olan Selma Yavuz Çetin ve Songül Şarklı'nın gözaltında olduğuna dikkat çeken Antalya Kadın Platformu, Çetin ve Şarklı'nın derhal serbest bırakılmasını istedi. Kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi'nden, yaşamlarından ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Antalya Kadın Platformu, Attalos Meydanı'nda iki gündür gözaltında olan Selma Yavuz Çetin ve Songül Şarklı'nın derhal serbest bırakılması için eylem yaptı. 

"İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz, gözaltılar bizi susturamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde erkek iktidarın yaşam alanlarından ve siyaset haklarından men ederek kadınların özgürlük, adalet ve eşitlik sözünü kısmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, "Pandemi ve erkek şiddeti yaşamlarımız her alanında biz kadınları ablukaya almış durumda. Pandemi ile birlikte topluma ‘evlerde kalın' çağrısı yapılırken ‘evlerde kalmanın yükü' de kadınlara yüklendi" denildi.

Selma Yavuz Çetin ve Songül Şarklı'nın İstanbul Sözleşmesi'ni savundukları için gözaltında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Selma ve Songül; kadın cinayetleri son bulsun erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz dedikleri için gözaltında. Selma ve Songül; doğayı iktidarın rant politikalarına teslim etmedikleri için gözaltında. Selma ve Songül; Siyaset alanı sadece erkeklerin değil biz de varız dedikleri için gözaltında. Baskılar kadınları yıldıramaz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Songül Şarklı'ya ve Selma Yavuz Çetin'e özgürlük" ifadeleri kullanıldı.