30 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da sağanak yağış iktidarın ihmallerini bir kez daha ortaya çıkardı

Ankara'da yaşanan sağanak yağışta tüm uyarılara rağmen devam eden inşaat çalışmasında bir işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Öte yandan yapımına 67 milyon harcanan AFAD binası ise aldığı hasarla iktidarın "her türlü afede dayanıklı" yalanını ortaya çıkardı. 

Ankara'da sağanak yağış ve fırtınanın etkisiyle birçok bölgeyi su bastı, bir şantiyede kolon devrildi. 21 yaşındaki stajyer işçi iş cinayetinde yaşamını yitirirken, 2 stajyer işçi yaralandı. Fırtınanın şiddetiyle 300'den fazla ağaç devrilirken, bir caminin minaresi yıkıldı ve AFAD Başkanlığı'nın dış kaplamaları uçtu.

METREKARE BAŞINA 12 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Dün sabah saatlerinde Ankara'da başlayan yağış gün boyu devam etti. Yarım saat içerisinde metrekare başına 12 kilogramlık yağışın düştüğü fırtınada can ve mal kaybı yaşandı. Birçok mahalleyi ve iş yerini su bastı.

BİR İŞÇİ KATLEDİLDİ, İKİ İŞÇİ YARALANDI
Meteroloji'den yapılan bütün uyarılara rağmen Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir inşaat çalışması, fırtınaya ve sağanak yağışa rağmen devam etti. Uyarılara kulak tıkayarak faaliyete devam edilen inşaat çalışmasında fırtınanın etkisiyle bir kolon devrildi. 2 stajyer işçi yaralanırken, 1 stajyer işçi yaşamını yitirdi. Yaralanan 2 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği bilgisi verildi.

67 MİLYON HARCANAN AFAD BİNASI HASAR ALDI
Fırtına'nın etkisiyle Eskişehir yolunda bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasının dış kaplamaları uçtu. TOKİ tarafından 2013 yılında 67 milyon 700 bin TL harcanarak inşa çalışmasına başlanan ve yapımı 2015 yılında tamamlanan binanın, "Her türlü afete dayanıklı" olduğu iddia edilmişti. Binanın tamamlandığı zamanlarda yapılan açıklamalarda "46 bin metrekare alan üzerine inşa edilen AFAD binası, afet anlarında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek. Operasyon Merkezi, her türlü afet durumunda ayakta kalabilme gerekliliğinden, hizmet binasından bağımsız planlandı. Elips tasarımı, statik olarak yapıyı güçlendirdi" denilmişti ancak yapımı üzerinden 7 yıl geçmeyen bina dün yaşanan sağanak yağışta ve fırtına da dökülmeye başladı.