20 Eylül 2024 Cuma

Ankara'da 8 HDP'li serbest bırakıldı

Ankara'da 14 Ağustos sabahı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında barış annelerinin de bulunduğu 8 HDP'li serbest bırakıldı.
Ankara’da 14 Ağustos günü  yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Ankara il yöneticisi Mahmut Emin Avcı, HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü İpek Gür, HDP Çankaya İlçe Başkanı Ramazan Karakoç, Keçiören ilçe yöneticisi Figen Öncü, Altındağ İlçe Eşbaşkanı Asya Kaya, Barış Anneleri Kadriye Ozgan ile Münibe Koç ve Gülhan Akıncı emniyet işlemleri ardından savcılığa çıkarıldı. Gözaltına alınanlar hakkında Paris'te katledilen Sakine Cansız için geçtiğimiz yıl yapılan anmaya katıldıkları gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.
 
Ankara Adliyesi'ne getirilen Avcı, Gür, Karakoç, Öncü, Kaya, Özgan, Koç ve Akıncı "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla savcılık tarafından ifadeleri alındı. Savcılık ifadesi ardından Akıncı serbest bırakılırken, 7 kişi ise tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. 
 
Hakimlik tarafından ifadeleri alınan 7 kişi, "adli kontrol" şartlarıyla serbest bırakıldı.
 
SOSYAL MEDYA OPERASYONU
 
Ankara'da 15-16 Ağustos tarihlerinde yapılan sosyal medya operasyonları kapsamında gözaltına 5 kişi emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sosyal medya paylaşımlarıyla "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla işlem yapılan 5 kişiden 3'ü savcılık sorgusunda serbest bırakıldı. Aynı gerekçe ile tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Mehmet Zeki Altın ve Cemil Kaş ise ifadelerinin alınması ardından "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.