21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara'da 12 Eylül protestosuna engel

Ankara Devrimci 78'liler Derneği'nin, ABD Büyükelçiliği'nin önüne 12 Eylül darbesini protesto etmek için siyah çelenk bırakması polis tarafından engellendi. Dernek, polis engelini protesto ederek, "Amerikan emperyalizmi dün Kenan Evren'le kurduğu ilişkiyi bugün Tayip Erdoğan?la sürdürüyor" dedi. Ankara Devrimci 78'liler Derneği'nin, ABD Büyükelçiliği'nin önüne 12 Eylül darbesini protesto etmek için siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak eylem, polis tarafından engellendi.
 
Bunun üzerine yazılı bir açıklama yapan Dernek, "Görülüyor ki 38 yıl önce Amerikan sözcüsünün yaptığı 'Bizim çocuklar başardı' açıklamasının arka perdesinde var olan derin ilişkiler sürüyor" dedi.
 
24 Haziran sonrasında Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında geçen görüşmeye dikkat çeken Ankara Devrimci 78'liler Derneği, açıklamasında şunları ifade etti: "Amerikan emperyalizmi dün Kenan Evren'le kurduğu ilişkiyi bugün Tayip Erdoğan’la sürdürüyor.  Tayip Erdoğan’ın kendi kitlesine yönelik yaptığı Amerikan karşıtlığı propaganda karşılığı olmayan boş sözlerdir. ABD işbirlikçiliği devam ediyor. 12 Eylül rejim olarak AKP eliyle yeniden tahkim edilerek sürdürülüyor. 12 Eylül zulmünün hedefi olan devrimciler, işçiler, aydınlar, emekçiler, tüm Türkiye’nin yoksul halkları bu zulüm düzenine karşı ya bir yol bulacaktır ya da bir yol açacaktır."