25 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara Valiliği, Halkevleri'nin 'Uyuşturucu ile mücadele' mitingini yasakladı

Halkevleri tarafından Ankara Tuzluçayır'da 17 Kasım günü yapılması planlanan "Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık" mitingini Ankara Valiliği yasakladı. Halkevleri, "Soruyoruz uyuşturucu karşıtı mücadelenin nesinden rahatsız oldunuz?" sözleriyle karara tepki gösterdi.

Halkevleri tarafından Ankara Tuzluçayır'da 17 Kasım günü yapılması planlanan “Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık” mitingini Ankara Valiliği yasakladı. Valilik kararında yasağı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandırdı.

Yasak kararıyla ilgili açıklama yapan Halkevleri, "30 Eylül gecesi Mamak Feyzullah Çınar Parkı'nda gece geç saatlerde bir grup uyuşturucu satıcısı mahalle halkı tarafından fark edilmiş, şahıslara müdahale edilerek bu kişilerin mahalleyi terk etmeleri sağlanmıştır. Uyuşturucu satıcısı çetenin üyeleri mahalleden kaçarken arabalarıyla kaza yapmış, araçlarının içinde çok miktarda uyuşturucu madde bulunmuş, bu uyuşturuculara Tuzluçayır Karakolu tarafından el konulmuş, şahıslar gözaltına alınıp ardından mahkeme tarafından denetimli serbestlikle bırakılmışlardır" bilgisini paylaştı.

Mahallede bir süredir uyuşturucuya karşı mücadele ettiklerini belirten Halkevi üyeleri, mahalle halkı ve muhtarların da içinde bulunduğu mahalle meclisi olarak miting yapma kararı aldıklarını hatırlattı. Açıklamada, "20 gün önce Mamak Halkevi Yönetim Kurulu üyeleri mitingin gerçekleşmesi için Ankara Valiliğine izin başvurusunda bulunmuştur. Başvurunun ardından neredeyse her gün Ankara Valiliği, Halkevi yöneticileri tarafından aranmıştır. 'Mitingin yapılması uygun görülmemiştir' denilerek miting yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "Mamak Halkı ve Halkevciler yasaklara rağmen uyuşturucu ve yozlaşmaya karşı mücadeleye devam edecektir. Sarayın yasakçı Valisi Vasip Şahin'i derhal istifaya davet ediyoruz" denildi.

Halkevleri twitterdan da yaptığı açıklamada, "Mamak Tuzluçayır Meydanı'nda düzenlemek istediğimiz 'Uyuşturucuya Karşı Mücadelede Farkındalık' mitinginin yapılmasını uygun görmemiş! Soruyoruz uyuşturucu karşıtı mücadelenin nesinden rahatsız oldunuz?' ifadelerini kullandı.