4 Ekim 2024 Cuma

Ankara katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Ankara'da Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD çetesi tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren 104 kişi, katliamın 74'üncü ayında anıldı.

10 Ekim Ankara katliamının 74'üncü ayında katliamın yaşandığı Ankara Garı önünde anma etkinliği düzenlendi. Anmaya, katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları, katliamda yaralananlar ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri katıldı. Anma, yaşamını yitirenler için katliamın gerçekleştiği saat 10.04'de yapılan saygı duruşuyla başladı.

Anmada konuşan 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 10 Ekim'de yitirdikleri insanları çok farklı şekilde anmaya devam edeceklerini belirterek, "Durmama sözümüzü 6'ncı yılında tutacağız demiştik. Biz 6'ncı yılında burada yaşadığımız zulmü de yaşadığımız polis müdahalesini de unutmuyoruz" dedi.

'UNUTTURMAYACAĞIZ'
10 Ekim Ankara katliamını unutturmayacaklarını söyleyen Coşgun, "10 Ekim bir katliamdır. Unutturulmasın diye ve gerçekten yaptığımız mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için, il il dolaşıyoruz. Çanakkale'ye, Malatya'ya gittik. Bugün de İstanbul'a gideceğiz. Türkiye'nin en nüfuslu şehridir, oraya çok fazla cenaze gönderdik. Oradaki ailelerle, emek ve demokrasi güçleri ile bir araya geleceğiz. Kuş sergimiz var, fotoğraf sergimiz var, yine biz salon etkinliklerimizle 10 Ekim'i anmaya, unutturulmamasına dair etkinliklerle bu süreci yükseltmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

81 İL GEZİLECEK
Mücadelelerini aralıksız sürdüreceklerini belirten Coşgun, 81 ili gezerek 10 Ekim sürecini yaşatmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Gerçek adalet gelinceye kadar biz mücadeleye devam edeceğiz. Sistem bizi hangi noktaya getirirse getirsin bu mücadele hiç bitmeyecek" dedi.

Coşgun, her ayın 10'unda Ankara Garı önünde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Anma "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganıyla sona erdi.