30 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara katliamında yaşamını yitirenler 56. ayında anıldı

Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 kişinin anıldığı etkinlikte konuşan 10 Ekim Derneği Eşbaşkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Buraya geldiğimizde aynı öfkeyi duyuyor ve aynı acıyı yaşıyoruz. Onları unutmanın en büyük kötülük olacağını bilerek geliyoruz" dedi.

Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 kişi katliamın 56. ayında Ankara Garı önünde anıldı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle fiziksel mesafe kurallarına uyularak yapılan anmada, "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganı atıldı. Yaşamını yitirenlerin anısına saat 10.04'te saygı duruşunda bulunuldu.

Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anmada konuşan 10 Ekim-Der Eşbaşkanı Mehtap Sakinci Coşgun, koronavirüs nedeniyle zorunlu olarak evde kalınmasından dolayı anmayı sosyal medya aracılıyla yaptıklarını fakat "normalleşmeyle" birlikte tekrar bir araya gelip anmalarına devam edeceklerini aktardı. Katliamın 10'uncu yılında bir anıtın yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Coşgun, "Bu sürecin hızlandırılması için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Ankara katliamı, Suruç katliamı Türkiye'deki IŞİD katliamları dünya da çok önemli bir yere sahip. Bu acıyı diri tutmaya çalışıyoruz. Duruşmamız da yine aynı sebeplerden dolayı ertelenmiştir. Katliam yargılaması ve 16 firari sanık insanlığa karşı suçtan yargılanan sanığın duruşması 16 Temmuz'da olacak. Biz bu süreci hep takip ettik ama Türkiye kamuoyunun da bu adalet talebine destek vermesi için daha çok çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Adalete ulaşmak için önlerinde uzun bir dayanışma ve emek sürecinin olduğuna işaret eden Coşgun, şöyle devam etti: "Yaraları hala iyileşmeyen 103 ailemiz var. Takvimlere bakılınca çok çabuk geçen zaman bizim açımızdan öyle geçmiyor. 56 keredir buradayız ve her sabah buraya geldiğimizde aynı öfkeyi duyuyor aynı acıyı yaşıyor ve aynı kokuyu alıyoruz. Adalet talebimiz devam ediyor ve onları unutmanın en büyük kötülük olacağını bilerek geliyoruz. Önümüzdeki aylar da gelmeye ve süreci takip etmeye devam edeceğiz. Biz vazgeçmeyen inatla başından beri aynı şeyi savunan insanlarız."