21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara katliamında hayatını kaybeden Necla Duran Hatay'da anıldı

Ankara katliamında hayatını kaybeden Necla Duran Hatay'daki mezarı başında anıldı.
10 Ekim Ankara katliamının 3. yıldönümünde IŞİD tarafından katledilen Necla Duran, Hatay'daki mezarı başında anıldı.  DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'in çağrısıyla yapılan anmaya Necla Duran'ın ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Saygı duruşuyla başlayan anmada SES Hatay Şube Eşbaşkanı Meryem Avcı, Ankara saldırının yaratığı acının halen derin ve sıcak olduğunu söyleyerek "Katliamı tüm boyutlarıyla aydınlatmadan, gerçek failler açığa çıkarılmadan, katliamda sorumluluğu bulunan siyasi ve idari yetkililer yargılanmadan gerçek adalet sağlanamaz. Gerçek adalet sağlanana kadar öfkemizi diri tutacağız. 10 Ekim günü kaybettiğimiz arkadaşlarımıza verdiğimiz sözü unutmuyoruz. Bu ülkeyi emeğin, barışın ve demokrasinin ülkesi haline getireceğiz. Tarih 103 arkadaşımızı yazacak, katilleri tarihe gömeceğiz" dedi.
 
Meryem Avcı'nın ardından Eğitim-Sen Hatay Şube eski Başkanı Ayhan Erkal ve Tarım Orkam-Sen Hatay Şube Başkanı Kadri Gönüllü söz alarak Ankara katliamının asıl failleri yargılanan kadar mücadele edeceklerini ifade etti.