20 Eylül 2024 Cuma

Ankara katliamı anmasında 20 Temmuz'a çağrı

Ankara katliamının 105. yılında ölümsüzleşenler anıldı, "Ankara katliamına 'insanlık suçu değildir' diyenler o gün burada bombayı patlatanlarla aynı zihniyettedir" vurgusu yapıldı. Suruç katliamının 9. yılına da çağrı yapılan anmada, "Bizler bu iktidarın adaletinden zaten bir şey beklemiyoruz ama adalet arayışından da kendi sağlayacağımız adalet mücadelesinden de hiçbir zaman vazgeçmiyoruz" ifadesi kullanıldı.

10 Ekim Ankara katliamının 105. ayında katliamın gerçekleştiği yerde ölümsüzleşenler anıldı. 10  Ekim Barış Derneği'nin çağrısıyla düzenlenen anmada üzerinde 104 Barış şehidinin fotoğrafının yer aldığı pankartın taşındığı eylem, 10 Ekim'de katledilenler şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı. 

'9 YILDIR ADALET ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ'
Burada gençlik örgütleri adına söz alan İrem Naz Çelik, Türkiye'de devlet-DAİŞ ortaklığıyla gerçekleşen katliamlara işaret etti. Çelik, "5 Haziran'da Amed'de, 20 Temmuz'da Suruç'ta, 10  Ekim'de burada, gar önünde bizden canlarımızı aldılar, bizler 9 yıldır hesap sormaya adalet aramaya devam ediyoruz" dedi. 

105 aydır adalet arayışını sürdürdüklerini hatırlatan Çelik, cezasızlık politikasıyla sonlanan katliam davasını hatırlattı. Çelik, "Ankara katliamına 'insanlık suçu değildir' diyenler o gün burada bombayı patlatanlarla aynı zihniyettedir" vurgusu yaptı. 

'KENDİ SAĞLAYACAĞIMIZ ADALET MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ'
Suruç katliamının 9. yılına dikkat çeken Çelik, şu çağrıyla devam etti: "9 yıl önce 20 Temmuz günü Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz diye yola çıkan düş yolcuları Suruç'ta Amara Kültür Merkezi önünde AKP işbirlikli IŞİD çeteleri tarafından katledildi. Bizden 33 canımızı, 33 düş yolcumuzu, sosyalist genci aldılar. Ve katilleri hala tam olarak yargılanmadı. Bizler bu iktidarın adaletinden zaten bir şey beklemiyoruz ama adalet arayışından da kendi sağlayacağımız adalet mücadelesinden de hiçbir zaman vazgeçmiyoruz."