23 Eylül 2024 Pazartesi

'Ankara Gar Katliamının unutturulmasına izin vermeyeceğiz'

Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler, katliamın 98'inci ayında anıldı. 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Bu katliam gün be gün unutturulmak isteniyor. Ancak 10 Ekim'i unutturmama sözünü tutacağız" dedi.

Ankara'da Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde yapılan Barış ve Demokrasi mitingine yönelik DAİŞ'in bombalı saldırısında yaşamını yitirenler anıldı. Katliamın 98'inci ayında gar önünde yapılan açıklamaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin (10 Ekim-Der) yönetici ile üyeleri katıldı.

'UNUTTURULMAK İSTENİYOR, UNUTTURMAYACAĞIZ'
Açıklamada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, bu güne kadar dile getirdikleri taleplerin hiçbirinin dikkate alınmadığını söyledi. Emek ve barış güçlerinin mitingine katliamla karşılık verildiğini dile getiren Coşgun, "Ne yazık ki Türkiye'nin 49 iline cenazeler gönderildi. Binlerce insanın şiarı barıştı. Bu ülkeye barış gelmesi bir yana bu taleple ilgili bir ilerleme dahi kaydedilmedi. 104 kişi yaşamını yitirdi ancak adalet mekanizması işletilmedi. Gerçek sorumlular ortaya çıkartılmadı. Yaklaşık her iki ayda bir devam eden yargılamalarla tüketilmeye devam ediliyoruz. Bu katliam gün be gün unutturulmak isteniyor" dedi.

Adaletin sağlanması için garın önüne gelmeye devam edeceklerinin altını çizen Coşgun, "10 Ekim'i unutmama ve unutturmama sözünü tutacağız. Bize verilen sözlerin de tutulmasını istiyoruz. Buraya gelmeye, taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" diye vurguladı.