20 Eylül 2024 Cuma

Altınoluk'ta adalet talebi

Cumartesi Annelerinin 700. buluşmasına destek için Balıkesir Altınoluk'ta da eylem düzenlendi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir Şubesi Altınoluk Meydanı'nda 700. haftadır devam eden Cumartesi Anneleri eylemi için bir araya geldi.
 
Demokratik kitle örgütleri, siyasi parti ve insan hakları savunucularının katıldığı eylemde İHD İzmir Şube üyesi Ayşe Yılmaz basın açıklamasını okudu. Gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen insanlara ne olduğunu soran Yılmaz, kaybedenlerin adil bir yargılama faaliyeti sonucunda cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
 
Devletin kaybedilmelerde sorumluluğu olanların yargı önünde hesap vermesini sağlayacak bir adalet sistemini devreye sokmadığını söyleyen Yılmaz, "Devletin gücünü sınırlayacak, yurttaşın hak ve özgürlüklerini koruyacak hukuk kurumlarının yokluğu taleplerimizin karşılıksız kalmasına, hakikati bilme ve adalete ulaşma hakkımızın ihlal edilmesine neden oldu" dedi.
 
İktidarların, inkar, baskı ve şiddet politikaları ile toplumu duyarsızlığa, suskunluğa sürüklemek istediğini söyleyen Yılmaz, "700. haftamız vesilesiyle hatırlatmak isteriz ki, güvenlik güçlerinin işlediği suçlarda gerçeğin gizli tutulması, bu suçların faillerinin cezasızlık zırhıyla korunması yalnız mağdurların sorunu değil, temel bir hukuk, demokrasi ve insan hakları sorunudur. Hakikati inkar eden, failleri hukukun üstünde tutarak cezasız bırakan devlet politikası, ülkenin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve barışa gidecek yolu üzerinde barikat kuruyor. Bu barikatı aşmak için mücadele etmek yurttaşlık görevidir" diye konuştu.