23 Eylül 2024 Pazartesi

Almanya'da mültecilerle dayanışma mitingleri düzenlendi

Almanya'nın birçok kentinde mültecilerle dayanışmak için Seebrücke İnisiyatifi'nin çağrısıyla Berlin, Hamburg, Köln gibi ülkenin en büyük kentlerinde binlerce kişinin katıldığı mitingler düzenlendi.

Almanya'nın pek çok kentinde Seebrücke İnisiyatifi tarafından mültecilerle dayanışma mitingleri gerçekleştirildi. Ülkedeki en büyük kentlerden olan Berlin, Hamburg ve Köln'de binlerce kişi sokağa çıkarak ırkçılığa karşı sesini yükseltti. Eylemlere AGİF "Erdoğan'ın Suriye'de savaşını durduralım" ve "AB'nin insandışı sınır politikasına son" pankartlarıyla katıldı.

BERLİN
Almanya'nın başkenti Berlin'de Seebrücke İnisiyatifi'nin çağrısıyla 7 bin kişinin katıldığı miting düzenlendi. Almanya hükümetinin açık bir pozisyon alarak sınırları açması istenen mitingde, yapılan konuşmalarda Almanya ve Avrupa Birliği'nin Tayyip Erdoğan'la göçmen pazarlığı yapmaması çağrısı yapıldı.

AB'nin Berlin'deki temsilciliğinin önünde yapılan mitingin ardından polis, kalabalığı provoke etmek için gözaltı yapmaya çalıştı.

Yunanistan sınırında ve boğularak yaşamını yitiren mülteciler için saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde yapılan konuşmalarda Rusya'nın bu yaşanan insanlık dramının müsebbiblerinden olduğu belirtilerek Suriye'den bütün işgalci güçlerin derhal geri çekilmesi talebi dile getirildi.

Daha sonra Yunanistan konsolosluğunun önüne gelen kalabalık, burada sınırların derhal açılması talebini dillendirdi.

Berlin'deki Yunanistan konsolosluğunun önünde "Sınırları aç! Hayatları kurtar! Faşizmle savaş" yazılı pankart açıldı.

KÖLN


Seebrücke İnisiyatifi'nin "Mültecilere yerimiz var" şiarıyla Köln Belediyesi önünde yözlerce kişinin katılımıyla mülteciler ile dayanışma eylemi yapıldı. Burada yapılan konuşmada "AB ve Yunan polisi günlerdir mültecilere vahşice saldırıyor ve AB siyasetçileri sessiz. Tayyip Erdoğan ise Suriye politakasında sıkıştığından dolayı mültecileri yeniden koz olarak kullanıyor. Bu insanlık dramına dur denilmelidir. Almanya'da onlara yerimiz vardır" denildi. Belediye önünde yapılan açıklamanın ardından kitle kent merkezine yürüdü.