22 Eylül 2024 Pazar

Almanya'da Mayıs şehitleri anıldı

Almanya'da yapılan Mayıs ayı şehitleri anmasında, Gezi direnişinde kırmızı fuları ile simgeleşen Ayşe Deniz Karacagil ve YPJ savaşçısı Nuda Çiya, anıldı.
Almanya'nın Köln şehrinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle, Mayıs ayı şehitlerini andı. 
 
Demokratik Toplum Merkezi'nde, yapılan etkinlik saygı duruşu ile başladı. Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi, Haki Karer'i anlattı. "O'nun yaşamı da şehadeti de militanlığın ve yoldaşlığın ölçülerini oluşturmuştur" dedi. Halil Çavgun, Mehmet Karasungur, Dörtler ile Gurbet Aydın'ın hayatından bölümler anlatıldı.
 
Young Struggle adına yapılan konuşmada ise 1995 yılında Gazi Direnişi'nin komutanı Hasan Ocak ve Gezi isyanında kırmızı fuları ile simgeleşen Ayşe Deniz Karacagil anlatıldı.
 
Daha sonra yapılan konuşmaalrda 70 ve 80'li yıllarda Almanya ve Filistin'de faaliyet yürüten RAF (Kızıl Ordu Fraksiyonu) kurucularından Ulrike Meinhof, anlatıldı.
 
3 Mart 2018'de Efrîn Çağın Direnişi'nde şehit düşen ve şehadeti yeni açıklanan YPJ savaşçısı Nuda Çiya (Şehrîban Yıldız) anıldı. Aile adına yapılan konuşmada "Çok genç yaşta büyük mücadeleler verdi, O'nun şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum" denildi.