23 Eylül 2024 Pazartesi

Almanya'da Alevi derneklerine ırkçı saldırı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na bağlı Köln ve Marl derneklerine ırkçı saldırı düzenlendi. Saldırılara AABF Genel Sekreteri Uğur Çakır ve Marl Belediye Başkanı Werner Arndt tepki gösterdi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na (AABF) bağlı Köln ve Marl derneklerine ırkçı saldırı düzenlendi.

4 Şubat tarihinde Köln kentinde bulunan AABF'nin genel merkezinin bulunduğu binaya ırkçı nazi sembolleri çizilmesinin ardından, Marl kentindeki cemevi kurşunlandı.

AABF Genel Sekreteri Uğur Çakır yaptığı açıklamada, "Son yıllarda Almanya ve Avrupa'da artan milliyetçi politikalar nedeniyle, yabancı düşmanlığı her geçen gün maalesef artıyor. Irkçılığın arttığı bu dönemlerde yetkilileri ve özelikle siyasi partileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Nerede olursa olsun ırkçı saldırıları şiddetle kınıyor ve ırkçılığa karşı mücadelemizi de sürdürmeye devam edecegiz“ dedi.

Marl kentindeki cemevine yapılan saldırının ardından Belediye Başkanı Werner Arndt, Alevi derneğini ziyaret etti ve dayanışma açıklaması yaptı. Arndt, "Bu salıdrıyı kınıyorum ve aynı zamanda bu saldırı sonucu kimse yaralanmadığı için sevindim. Biz daha özgür ve çoğulcu demokrasiyi savunan Alevi derneğin arkasındayız“ dedi.