24 Eylül 2024 Salı

'Almanya'da Afgan halkına yerimiz var'

Afganistan'da yönetimin Taliban'a teslim edilmesinin ardından Avrupa ülkelerinin mültecilere kapılarını kapatmasına Almanya'da tepki gösterildi. Ulm'da yapılan eylemde, "Afganistan güvenli değil", "Hava köprüsü şimdi", "Yerimiz var" gibi yazılı pankart ve dövizler taşınarak mültecilere kapıların açılması çağrısında bulunuldu.

Afganistan'da iktidarın Taliban'a teslim edilmesinin ardından yaşananlara Almanya'da tepki gösterildi.

Ulm kentinde Seebrücke İnisiyatifi'nin çağrısıyla yapılan eyleme, Sol Parti, Af Örgütü, Barış Ağı, Korsanlar Partisi, Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Young Struggle ve Yeni Demokrat Gençlik (YDG) Ulm ve Afgan mülteciler de katıldı. Eylemde, "Afganistan güvenli değil", "Hava köprüsü şimdi", "Yerimiz var", "Afganları öldürmeyi durdurun" ve "Afganlara yardım edin" yazılı pankartlar ve dövizler taşındı.

'AFGAN HALKINA ULM'DA YERİMİZ VAR'
Ulm Münsterplatz'da düzenlenen eylemde Seebrücke İnisiyatifi adına yapılan konuşmada, Afgan halkına sınır kapıları ve hava köprüsü açılması çağrısında bulunuldu, "Afgan halkına Ulm'da yerimiz var" denildi.

Ulm'da yaşayan Afgan göçmenler adına yapılan konuşmalarda, Taliban rejiminin antidemokratik, şeriatçı, kadın düşmanı politikaları hatırlatıldı, NATO, işgalci emperyalist güçler ve Afgan yöneticilerin ülkeyi terk etmelerine tepki gösterildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, Almanya'daki mülteci karşıtı politikalara son verilmesi gerektiği vurgulanırken, "Afgan ve diğer halklara daha güvenilir bir yaşam için yerimiz var demeliyiz ve onları kucaklamalıyız" çağrısında bulunuldu.