21 Eylül 2024 Cumartesi

Alibeyköy'de 1 Eylül etkinliği: Barışı savunmak için bir arada olmalıyız

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Alibeyköy'deki etkinlikte konuşan HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sedat Şenoğlu, "Barışı en güçlü şekilde savunmak için bir arada olmak zorundayız" dedi.
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul'un Eyüp İlçesi Alibeyköy Karadolap Parkı'nda etkinlik düzenlendi.
 
Etkinliğe HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sedat Şenoğlu'nun yanı sıra ESP, EMEP, Kaldıraç, TÖP, DAD, SYKP üyeleri katıldı.
 
Dersim'de ölümsüzleşen MLKP gerillası İrfan Gerçek şahsında tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk sözü HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu aldı. Barış mücadelesinde toprağa düşenleri anarak konuşmasına başlayan Kenanoğlu, "Cumartesi Anneleri'nin eyleminin yasaklanmasının Türkiye'nin geldiği noktada çirkinliklerin en çirkinini, kötülüklerin de en kötüsünü sergilemekten başka bir şey değildir. Bende orada haftalarca oturan insanlardan birisiyim. Anneler oradaki taşları artık çocuklarının mezar taşı olarak görmeye başladı. O duygusal bağ içerisinde gelip oraya oturuyorlar, çocuklarının kemiklerini arıyorlar. Dolayısıyla siz TOMA'lar getirseniz de Cumartesi Anneleri'ni yıldıramayacaksınız" dedi.
 
'BARIŞ İSTEYENLERLE BİR ARADA OLMAK ZORUNDAYIZ'
 
Ardından söz alan HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sedat Şenoğlu, barışı isteyenlerin bir araya gelmek zorunda olduğunu belirtti. Şenoğlu, "Ancak o zaman, istediğimiz huzursa bunu kazanabiliriz, özgürlükse istediğimiz bunu kazanabiliriz, insan gibi yaşamaksa istediğimiz bunu kazanabiliriz. Savaş, ölmek, öldürmek bir kader değil, buna zorunlu değiliz, insanlar buna zorunlu değil. Ama bir arada olmak zorundayız barışı en güçlü şekilde savunmak zorundayız barış isteyenlerle bir arada olmak zorundayız" diye konuştu.
 
Cumartesi Anneleri'nin eyleminin yasaklanmasına değinen Şenoğlu, "Cumartesi Anneleri günlerdir çok acı yaşadı. Çocukları öldü ve şimdi bunun son bulmasını, çocuklarının kemiklerini istiyorlar. Ama annelerimize sanki bir düşmanlarmış gibi muamele ediliyor. Barışı kazanmak için bir arada olalım gücümüzü, yüreğimizi birleştirelim gelecek bizim olsun" diye vurguladı.
 
Yapılan konuşmaların ardından dilek fenerleri uçurularak etkinlik sonlandırıldı.