20 Eylül 2024 Cuma

Ali İsmail Korkmaz katledildiği sokakta anıldı

Gezi direnişinde Eskişehir'de faşistler ve polis tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, katledildiği yerde anıldı.

Gezi direnişinde 11 sene önce Eskişehir'de faşistler ve polis tarafından linç edilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de katledildiği sokakta anıldı. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, kitle örgütleri ve sendikalar katıldı.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, yaptığı açıklamada, Ali İsmail Korkmaz ve Gezi direnişinde ölümsüzleşenleri andı. "Onlara sözümüz var onların hayal ettiği güzel günler gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen durdu, iktidarın zorbalığına boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Gezi davasında ceza alanların da hakkını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Durdu, "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiiri ve "Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hep birlikte kuracağız. Katillerden ve talimatı verenlerden hesap sormaya devam edeceğiz" sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da, oğlunun linç edildiği şiddete tanık olanlara "Vicdanınız rahat mı" diye sordu. Emel Korkmaz, "Buraya her geldiğimde 'Vurmayın, öldüm' cümleleri aklıma geliyor. Ali İsmail bugün aramızda yok ama yüzlerce Ali İsmail var; binlerce annesi, kardeşi var. Ali İsmail'i sahiplendiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.