22 Eylül 2024 Pazar

'Aldatıldım' iddiasıyla 'pişmanım' yalanına sığındı

Kendisinden boşanmak isteyen Güner'i katleden Mehmet Çağraş'ın yeniden yargılanmasının 3. duruşması görüldü. Çağraş, "pişmanım" yalanına sığındı. Katledilen kadının annesi, tüm kadınlar adına adalet istedi. 

Iğdır'da 19 Eylül 2018 tarihinde kendisinden boşanmak isteyen Güner Çağraş'ı öldüren Mehmet Çağraş, hakkında "eşe karşı kasten öldürmek" suçlamasıyla açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Fail Çağraş'ın avukatları bunun üzere Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu.

DAVA YENİDEN BAŞLANDI
İtirazı kabul eden İstinaf Mahkemesi, "haksız tahrik indirimi uygulanması gerekirdi" gerekçesiyle fail hakkındaki kararı bozdu. İstinaf, fail Çağraş'ın "bana hakaret etti" yönündeki beyanlarını kararına gerekçe gösterdi. Yeniden başlanan davanın ilk 3'üncü duruşması Iğdır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Güner Çağraş'ın avukatı ve annesi de hazır bulundu. Fail Mehmet Çağraş ise Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

'PİŞMANIM' YALANINA SIĞINDI
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak sanık Mehmet Çağraş, "Pişman" olduğunu söyleyerek beraatını istedi.

ANNE SAVAN: TÜM KADINLAR ADINA ADALET İSTİYORUM
Daha sonra söz alan Güner Çağraş'ın annesi Sakine Savan, "Tüm kadınlar adına adalet istiyorum. Fail ilk başta müebbet cezası aldı. Sonrasında 'Beni aldattı' diyerek kendini aklamaya çalışıyor. Sadece katil değil ona yardım edenler de ceza almalıdır" dedi.

Mahkeme daha sonra Mehmet Çağraş'ın tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 24 Nisan tarihine erteledi.