23 Eylül 2024 Pazartesi

Aldar Xelîl: İç diyalog işgali bitirecek

Türkiye'nin Suriye'de yeni bölgeler işgal etmek istediğini belirten TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, Suriye ile Özerk Yönetim arasındaki diyaloğun işgalciliği bitireceğini söyledi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, Qamişlo Kantonu'na bağlı Til Hemis İlçesi Halk Meclisi'nde düzenlenen 15 Şubat uluslararası komplosu ve siyasi gelişmelerin ele alındığı halk toplantısında konuştu.

Birçok devletin Suriye'de çıkar savaşı yürüttüğünü, savaşın faturasını da halkın ödediğini belirten Xelîl, bu devletlerden Türkiye'nin Suriye'de yeni bölgeler işgal etmenin peşinde olduğunu ifade ederek, "Türk devleti, açık bir şekilde herkese gösterdiği işgal projelerini tamamlama niyetinde" dedi.

Xelîl, yurtiçi ve yurtdışında herkesin, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devletine karşı bir araya geldiğini söyledi.

ÖZERK YÖNETİM VE ŞAM'DAN İŞGALE KARŞI ORTAK TUTUM
Özerk Yönetim ile Şam hükümeti arasındaki yapılan görüşmelere de değinen Aldar Xelîl, görüşmelerin istenilen şekilde tamamlanması halinde iç savaş ve çatışmaların önünün alınacağını belirterek, "Her iki taraf da dış müdahalelerin sona ermesi, Türk devletinin Suriye topraklarındaki işgalinin bitirilerek Efrîn, Serêkaniyê, Cerablus, Bab ve diğer bölgelerden çıkarılması konusunda uzlaştı" dedi.