22 Eylül 2024 Pazar

Aksaray Kadın Plaftormu: Bundan sonra her yer direniş alanı

Aksaray Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararını tanımadıklarını kaydetti. Mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen kadınlar bulundukları her alanın, sokağın, meydanın eylem ve direniş alanı olduğunu kaydetti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nin feshetmesine ilişkin 15 Temmuz meydanında sokağa çıkan Aksaray Kadın Platformu, "Kararı tanımıyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı pankart ve "Yaşamak istiyoruz", "Eşitlik olmadan adalet olmaz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Ölmek değil, yaşamak istiyoruz", "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz" dövizleriyle eylem yaptı. 

Basın metnini okuyan Cansu Bülbül, kararın açıkça Anayasa'yı yok saymak olduğunun altını çizdi. Erdoğan'ın Meclis'i ve hukuk yok sayarak aldığı bu kararı tanımadıklarını belirten Bülbül, "Biz kadınlar korkmuyoruz, sinmiyoruz, zalimlere itaat etmiyoruz, geri durmuyoruz. Onlar korku yaymaya çalıştıkça, bizim örgütlü gücümüz her geçen gün büyüyor. Onlar dallarımızı budamaya çalıştıkça, bizim köklerimiz güçleniyor" dedi. 

Mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Bülbül; bulundukları her alanın, sokağın, mahallenin, meydanın eylem ve mücadele alanı olduğunun altını çizen Bülbül, "Vicdan sahibi her erkeğin annesi, eşi, kardeşi, arkadaşı olan ve yaşamın eşit ortağı olan kadınlarla beraber olacağını biliyoruz. Biz, hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye'ye aydınlık günleri bizler getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz", "Yaşasın kadın dayanışması", Sözleşmeyi uygula şiddeti durdur" ve "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları ile son buldu.