25 Eylül 2024 Çarşamba

AKP'li vekil Yıldız'ın akrabaları iki kişinin öldüğü olaya da karışmış

Adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, Meclis'te yürüteceği mücadeleye ilişkin bilgi verdi. Ailesini katleden AKP'li Yıldız ailesinin iki kişinin ölümüyle sonuçlandığı başka bir olaya da karıştığını söyleyen Şenyaşar, bu durumu gündeme taşıyacağını ve sorumluların yargılanması için mücadele edeceğini kaydetti. AKP-MHP oylarıyla davalarına ilişkin önergelerin reddedildiğini vurgulayan Şenyaşar, önerge vereceğini de ekledi.

Şenyaşar ailesine saldıran ve Hacı Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar'ı katleden AKP'li Yıldız ailesinin iki kişinin ölümüyle sonuçlanan başka bir olaya da karıştığı ortaya çıktı.

2018 seçimlerinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları oy istemek için gittikleri Şenyaşar ailesinden ret yanıtı gelince aileye işyerinde saldırmış, saldırı yaralanan Şenyaşarların kaldırıldığı hastanede de devam etmişti. Yaralanan çocuklarını görmek için hastaneye giden Hacı Esvet Şenyaşar, eşi Emine Şenyaşar'ın gözleri önünde linçlenerek katledilmişti.

AKP'Lİ YILDIZ AİLESİ İKİ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OLAYA DA KARIŞMIŞ
Annesiyle birlikte 786 gündür adalet arayan Ferit Şenyaşar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) milletvekili olarak Meclis'te de adalet mücadelesini sürdürecek. Meclis'te ilk dile getireceği konuyu Gazete Pencere'den İsa Uğur Erdoğan'a aktaran Şenyaşar, ailesini katleden Yıldız'ın akrabalarının karıştığı ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan başka bir olayın da gerçekleştiğini açıkladı.

İKİ AİLE ARASINDAKİ KAVGAYA YILDIZ AİLESİ DE DAHİL OLDU
Söz konusu olay Suruç ilçesi Aligör Caddesinde, 7 Kasım'da seyyar satıcılık yapan 16 yaşındaki K.Ş.'nin kullandığı at arabası ile İbrahim Altay yönetimindeki otomobil çarpışmasının ardından gerçekleşti. Yıldız ailesinin akrabası olan K.Ş. otomobildeki kişiler tarafından darp edildi. K.Ş.'nin durumu yakınlarına anlatması ile Şimşek ve Altay aileleri, kazadan bir gün sonra Demokrasi Caddesinde buluştu. Burada, barış için bir araya gelen taraflar arasında yeniden kavga çıktı. Bu kavgaya Şimşek ailesinin akrabası olan Yıldız ailesi de karıştı. Yıldız'ın akrabaları ile Kayhan ailesi arasında yaşanan kavgada Cihan ve Mehmet Kayhan yaşamını yitirdi.

'MİLLETVEKİLİNİN AKRABASI İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ'
Ferit Şenyaşar, bu ölümlerin gündeme getirilmediğini belirterek, Meclis'te ilk olarak gündeme getireceği konulardan birisi olacağını söyledi ve ekledi: "Olaydan sonra da yine milletvekilinin akrabası iki kişiyi öldürdü. Hiç gündeme düşmedi, sadece şu anda bir çocuk tutuklu."

AKP'Lİ YILDIZ'DAN TAZİYE MESAJI
AKP'li Yıldız da akrabalarının karıştığı olayla ilgili sosyal medya hesabından, "Ezelden ebede dost ve akraba olduğumuz Kayhan ailesinden iki genç kardeşimiz Mehmet ve Cihan kardeşlerimizin yaşanan üzücü, yıkıcı ve kırıcı olaydan dolayı aramızdan ayrılışları bizleri derinden yaralamıştır. Her iki gencimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" paylaşımı yaptı.

'DAVAMIZLA İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİM'
Şenyaşar, babası ve kardeşlerinin öldürülmesiyle ilgili "Muhalefet partileri de birkaç defa araştırma önergesi verdiler. Bu tabii ki çoğunluk AKP ve MHP'de olduğu için reddedildi. Meclis'te ilk olarak davamızla ilgili araştırma önergesi vereceğiz. Bu konuda kürsüden de gerekli konuşmaları yapacağım. Dava aydınlatılarak kamuoyuna duyurulmasını ve bağımsız bir heyetin araştırmasını istiyorum" dedi.

Şenyaşar, ailesinin ardından yaşanan duruma ilişkin olarak "Cezasızlık politikası eski vekilin ailesine cesaret verdi" yorumunu yaptı.