23 Eylül 2024 Pazartesi

AKP'li belediye Soylu'nun adını sildi

AKP'li Düzce Belediyesi, inşaatına başladığı kültür merkezine önce Süleyman Soylu'nun adını verdi. Belediye daha sonra yaptığı açıklamayla, kabul etmediği gerekçesiyle kültür merkezi inşaatındaki tabeladan Süleyman Soylu'nun adını sildi.

AKP'li Düzce Belediyesi, bir süre önce Ağa Mahallesi'nde yapımına başlanan 'Roman Eğitim ve Kültür Merkezi'ne eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı verdi. Belediye kurumsal sosyal medya hesabından 2 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, "Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Roman vatandaşlara yönelik Ağa Mahallesi'nde yapımına başlanan ve iki kattan oluşacak olan Süleyman Soylu Eğitim ve Kültür Merkezinin zemin katı ortaya çıkmaya başladı" ifadelerine yer verdi.

Belediye 12 gün sonra yaptığı açıklamada, Süleyman Soylu'nun adının silindiğini duyurdu. Açıklamada, Süleyman Soylu'nun kültür merkezine adının verilmesini kabul etmediği öne sürüldü.

AKP'li Düzce Belediye Başkanlığı'ndan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi, "Tarafımızdan kendisine isminin bu merkeze verilmesi talebi iletilmiş, Sayın Bakanımız bu talebi yazmış olduğu bir mektup ile teşekkür ederek nezaket çerçevesinde kabul etmemiştir. Bu sebep ile merkeze Sayın Bakanımızın ismi verilmemiştir" denildi.