25 Eylül 2024 Çarşamba

Akpazar Belediyesi önünde oturma eylemi sürüyor

İktidarın kayyumla gasp ettiği belediyelerden Dersim'e bağlı HDP'li Akpazar Belediyesi önünde, belediye eşbaşkanları ve milletvekillerinin oturma eylemi sürüyor.

AKP iktidarının kayyumla gasp ettiği HDP'li Akpazar (Peri) Belediyesi'nin önünde oturma eylemi devam ediyor.

Jandarma tarafından ablukaya alınan belediyenin önünde Belediye Eşbaşkanları Songül Doğan ve Orhan Çelebi, HDP Milletvekili Diltaş Canbaz ile Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi oturma eylemini sürdürüyor.

Belediye binasında hiç bir yetkili olmadan aramalar da devam ediyor. Ablukaya alınan belediye binasına HDP Milletvekili Canbaz ile Belediye Eşbaşkanları Doğan ve Çelebi'nin girmesine izin verilmiyor.

Bu hukuksuzluğa tepki gösteren HDP Milletvekili Canbaz, "Burada gasp edilmiş bir belediye var, halk iradesi tanımayan bir hukuksuzluk var" dedi.

Belediye başkanlarına hala resmi bir yazı dahi tebliğ edilmediğini hatırlatan Canbaz, "Eşbaşkanlarımıza resmi yazı gösterilene kadar buradan ayrılmayacağız. Önce bizi muhatap alacaklar. Çünkü bu belediye bizim. Burada misafir olanlar onlar. Hukuksuzluk, irade tanımamazlık yapanlar onlar" dedi.

Canbaz, resmi yazı tebliğ edilmeden belediye önünden ayrılmayacaklarını yineledi ve yazıyı aldıkları durumuda da suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.