4 Ekim 2024 Cuma

AKP Sözcüsü: Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "'Akademik özgürlük yok ediliyor' sözünün gerçekliği yok. Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'ya ilişkin konuşan Çelik, üniversitelerin özerkliğinin ortadan kaldırıldığı yönündeki eleştirileri kabul etmeyerek "Rektör olarak atanan hocamızın siyasi kimliği üzerinden bir tartışma yürütülüyor" savunmasını yaptı. Öğrencilerin kayyum rektöre tepkisini "bazıları öğrencileri eyleme çağırıyor" diyerek yine öğrencileri ve akademisyenleri hedef gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bulu'yu liyakat çerçevesinde atadığını iddia eden Çelik, "Önemli olan buradaki akademik hedefleri ulaşmak, dünyaya ve Türkiye'ye daha çok katkı yapacağı oluşturmaktır. Kayyum diyerek belli kesimlerin dilini kullanıp siyasallaştırdığınız zaman söylediğinizin manası kalmaz. Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir" diye konuştu.

AKP Sözcüsü Çelik, basın toplantısınhda SMA hastası çocuklar ile ilgili de konuştu. Çelik, "Türkiye'de 1500 kadar evladımızın her biri devletin tedavi masraflarını üstlendiği, bilimsel olarak onaylandığı tedaviden yararlanan çocuklardır" dedi. Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyona değinen Çelik, devredilen paranın yüzlerce, binlerce katının SMA'lı çocuklara harcandığını iddia etti.