21 Eylül 2024 Cumartesi

Akademisyon Vodinelic: Piroğlu beraat ettiği halde cezaevinde tutuluyor

Sırbistan'daki Belgrad Union Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucu üyesi akademisyen hukukçu Prof. Vesna Rakic Vodinelic, katıldığı bir TV programında, Ecevit Piroğlu'nun yasadışı bir şekilde Sırbistan'da hapishanede tutulduğuna dikkat çekti.

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu, tutsak edildiği Sırbistan hapishanesinde 93 gündür açlık grevinde. Serbest bırakılmasına rağmen yasadışı bir şekilde tekrar tutuklanan Piroğlu Türkiye'ye iade edilmek isteniyor.

Piroğlu'nun yasadışı tutsaklığına ilişkin konuşan Sırbistan'daki Belgrad Union Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucu üyesi akademisyen hukukçu Prof. Vesna Rakic Vodinelic, Piroğlu'nun beraat etmesine rağmen tutsak edildiğini söyledi.

Katıldığı bir TV programında konuşan Vodinelic, "Size kurumlarımızın nasıl çalışmadığının bir örneğini vereceğim. Bilmiyorum, ülkede 80 günden fazla süredir açlık grevinde olan birinin olduğunu duydunuz mu? Adı Ecevit Piroğlu. Mahkemelerde beraat etti ama cezaevinde tutuluyor, idari müdahaleyle özgürlüğü elinden alınıyor. Şimdi onu hastaneye götürüyorlar. Ve böyle birini tutmak bizim ülkemizde yasadışıdır" dedi.