23 Eylül 2024 Pazartesi

Ahmet Nesin hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri gerekçesiyle yargılanan TİHV Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci Erol Önderoğlu ile birlikte yargılanan gazeteci- yazar Ahmet Nesin hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.
Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldıkları için yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, yazar Ahmet Nesin ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davanın 8. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Önderoğlu, Fincancı ve avukatları hazır bulundu. 
 
Yurt dışında bulunan Yazar Ahmet Nesin duruşmaya katılmazken, istinabe yoluyla ifadesinin alındığı görüldü. Nesin, alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, 11 gün İstanbul'da dava kapsamında cezaevinde kaldığını belirtti.
 
Önderoğlu ile Fincancı, eski beyanlarına ekleyecekleri bir hususun olmadığını dile getirdi. İddia makamı da dosyadaki eksik hususların giderilmesini istemesi üzerine mahkeme heyeti, Nesin hakkında çıkarılan yakalama kararını, ifadesinin alınmış olmasını gerekçe göstererek kaldırdı. Esas hakkında mütalaasını hazırlamak için dosyayı savcıya gönderen heyet duruşmayı, 27 Şubat gününe erteledi.