20 Eylül 2024 Cuma

Ağustos ayında ölümsüzleşenler Ataşehir'de anıldı

ÖTSP, Ataşehir'de Alişer Deniz, Atakan Mahir ve Mehmet Ali Kasırga'yı andı. Yapılan konuşmada, Alişer Deniz'in hayatının 'Bir devrimcinin hayatı nasıl olmalı' sorusuna verilecek cevap olduğunu belirtti. Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Ataşehir'de Alişer Deniz, Atakan Mahir ve Mehmet Ali Kasırga'yı andı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Anma etkinliğinde konuşan sosyalistler, devrimci yaşamın gereğini yerine getiren bir sosyalist olarak Alişer Deniz'in devrime çağrısının onun hayatının anlamı olduğunu söyledi. Deniz'in işçilikten gelen yaşam öyküsünün anlatıldığı etkinlikte; emekçiliği, yoldaş sevgisiyle dolu olması, sade ve yalın oluşu ifade edildi. Alişer Deniz'in 'Tek seçenekli soruyuz biz' sözünün ve 'Başarıyız' cevabının her devrimcinin parolası olması gerektiği vurgulandı.
 
ÖTSP adına yapılan konuşmada ise Alişer Deniz'in hayatının 'Bir devrimcinin hayatı nasıl olmalı' sorusuna verilecek cevap olduğunu belirtti. Adanmış bir devrimci olan Deniz'in kendiyle olan kavgasını ve kendini değiştirip dönüştürme iradesini ifade etti.
 
Genç sosyalistler ise yaptığı konuşmada, 'zor zamanların devrimcisi olunmalı' sözünü pratiğe dökerek gençliğe güçlü bir miras bıraktığını söyledi. Alişer Deniz ve ölümsüzleşenlerin yarım bıraktığı mücadeleyi tamamlama sözü verdi.
 
Etkinlik, katılımcıların Deniz ile anıları, mücadele hayatına dair anlatımları ile devam etti.
 
Ayrıca ölümsüzlüğünün ikinci yılında Ümit Yetik, Veli Görgün ve Berfu Dilan Canbay'da anıldı.