25 Eylül 2024 Çarşamba

Ağrı'da on binlerin katılımıyla coşkulu miting

Ağrı'da miting düzenleyen Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayı Sırrı Sakık, "Bir oy iktidarı değiştirecek, bir oy bu kentin kaderini değiştirecek. Birlikte huzur içinde olan bir kenti inşa edeceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da miting düzenledi. Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitinge on binler katılırken, "Ağrı Dağı'nın Yüce Sema'sı güneşin doğmaya devam ediyor" pankartı damga vurdu.

Miting, Sema Yüce'nin annesi Zennure Yüce ve milletvekili adaylarının halkı selamlamasıyla başladı.

'COŞKUNUZ İKTİDARA KORKU SALIYOR'
Yeşil Sol Parti İl Esözcüsü Cemal Kaya, "Bize 'takati kalmadı' diyenler bu meydana baksınlar. Tecrit uyguladılar, insanları cezaevine attılar, korku imparatorluğu yarattılar ama biz korkmadık. Biz Kürdüz burası da Kürdistan'dır" dedi.

Aday Zelal Yıldız ise, "Burada gösterdiğiniz direniş, özgürlüğün müjdecisidir. Bu coşkunuz faşist AKP-MHP iktidarına korku salmaktadır. Bu seçim tüm halklar için tarihi bir seçim olacaktır. Yeşil Sol Parti'ye vereceğiniz her oy demokratik toplumun inşası, özgür ve onurlu yarınların nişanesi, zindanların kapısının açılmasıdır" ifadelerini kullandı.

SAKIK: BARIŞI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Milletvekili adayı Sırrı Sakık, Ağrı'da 4'te 4 yapacaklarını söyledi. AKP'li belediyenin kentte yaptığı yolsuzluklar ve zulümlere işaret eden Sakık, "Belediye sizin babanızın çiftliği değil. Sırtını AKP-MHP iktidarına dayayanlar tehdit ediyorlardı. Şimdi hesaplaşma zamanıdır. Halkın iradesine kayyum atanmasını ret ediyoruz" dedi.

Müzakare sürecini hatırlatan Sakık, "O tarihte Giyadin'de fırında çalışan iki çocuk vardı. Özel hareket fırını basıyorlar ve bu çocukları paramparça ediyorlar. Bu çocukların çatışmada hayatlarını kaybettiler dediler ama Diyadinler ayağa kalktı. Şehir ağladı, insanlar ağladı ama bu katillerin suçlarını örtbas ettiler. İşte bu topraklar böyle acılar gördü. Ben ve arkadaşlarımızın boynunun borcudur; Orhan ve Muhammed'in katillerini yargı önüne çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Hep birlikte Ağrı'nın yaralarını saracaklarını vurgulayan Sakık, demokratik bir cumhuriyeti kuracaklarının altını çizdi. Sakık, şöyle devam etti: "Bu yoksulluğu bitirip, barışı birlikte inşa edeceğiz. Sürgündeki binlerce insanın gözü sizin oyunuzda. Bir oy iktidarı değiştirecek, bir oy bu kentin kaderini değiştirecek. Birlikte huzur içinde olan bir kenti inşa edeceğiz. Biz sizi bunlara ezdirmeyeceğiz. Siz nasıl ki 2014'te burada tarih yazdıysanız 14 Mayıs'ta da tarih yazacaksınız."

TÜRK: ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR 
Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle mitinge katılamayan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, görüntülü mesaj gönderdi. Türk, mesajında şunları belirtti: "Siz geleceği belirleyecek insanlarsınız. Uzun yıllardan beri gördüğümüz zulüm politikalarından sonra önümüzde tarihi bir fırsat var. Tarihi bu fırsatta, Yeşil Sol Parti'nin çatısı altında birleşmenizi istiyoruz. Hepimize başarılar diliyorum."

Miting, Şehribana Kurdî'nin sahne almasıyla devam etti. Miting boyunca "jin, jiyan, azadî" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.