24 Eylül 2024 Salı

AGİF ve YS'nin çağrısıyla Köln'de yüzlerce kişi George Floyd'u andı

Young Struggle, ZORA ve AGİF'in çağrısı ile ABD'nin Minneapolis'te polisler tarafından katledilen George Floyd'u yüzlerce kişi andı.

Almanya'nın Köln kentinde Young Struggle, genç kadın örgütü ZORA ve AvEG-KON'a bağlı AGİF'in çağrısı ile ABD'nin Minneapolis'te polisler tarafından katledilen George Floyd'u yüzlerce kişi andı.

Eyleme siyahi hareket N-Wort Stoppen, alman gençlik örgütlerinden Internationale Jugend (IJ) ve Antifa Köln destek verdi. George Floyd şahsında ırkçı saldırılarla Hanau ve Solingen'de yaşamını yitirenler ile katliam, Oury Jalloh gibi Almanya'da gözaltında katledilen isimlerde eylemde anıldı. N-Wort Stoppen adına yapılan konuşmada George Floyd'un nefes alamıyorum çığlığının tüm dünyaya bir mesaj olduğu ve tüm ötekileştirilenlerin ve yoksulların direnişinin bir hak olduğu vurgulandı.

Eylemin örgütleyicisi AGİF ve YS adına yapılan konuşmada "Katledilenlerin isimleri farklı ama katiller hep aynı, ve biz bu sömürü çarkının ırkçı ve faşist katillerini Amerika'dan Avrupa'ya ve Türkiye Kürdistan'a kadar çok iyi tanıyoruz" denildi. Konuşmada ayrıca "İşçi sınıfı ve ezilenlerin direniş manifestosunun bayrağı bugün Amerika sokaklarında dalgalanmaktadır, bize düşen ortak mücadeleyi büyüterek bu bayrağı dolaştırmaktır" diye kaydedildi.

George Floyd'un fotoğraflarının taşındığı eylem müzik dinletisi ve Migrantifa adına konuşma ile sona erdi.