24 Eylül 2024 Salı

AGİF: Irkçılığa karşı mücadeleyi yükseltelim

George Floyd'un ırkçı polisler tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamada yapan AGİF, "Tüm duyarlı kesimleri ırkçılığa karşı sokağa eyleme ve örgütlenmeye davet ediyoruz" dedi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, Derek Chauvin isimli ırkçı polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd'a ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Amerika'nın Minneapolis kentinde George Floyd'un tüm dünyanın gözleri önünde ırkçı polisler tarafından katledilmesinin ardında Amerika'da milyonların katıldığı gösteriler başladı. Başta siyahiler olmak üzere ezilenlere yönelik ırkçı saldırıların ve politikaların sürekli gündemde olduğu Amerika bu sefer bu cinayet direniş duvarına çarptı" denildi.

"Belki Amerika ile aramızda ki mesafe uzak. Ancak katiller ve ırkçı-faşist saldırılar hep aynı" diye kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Biz bu saldırıları Türkiye ve Kürdistan'da ki insanlık dışı katliamlardan, Ethem Sarısülük'ün gezi direnişinde, Kemal Korkut'un Amed Newroz'unda polis kurşunları ile katledilmesinden, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesinden, Barış Çakan'ın Ankara'da sadece kürtçe müzik dinlediğinden dolayı bıçaklanarak katledilmesinden, Almanya'da ki Hanau ve Solingen katliamlarına ve de gözaltında katledilen Oury Jalloh'a kadar tanıyoruz. Aynı katliamcı ideolojiye karşı mücadeleyi yükseltiyoruz.

"Şimdi susmama zamanı. Amerika yükselen ırkçılık karşıtı direniş ateşini harmanlama zamanı. En temel insani hakkımız olan yaşam hakkımızı örgütlenerek, sokakta mücadeleyi yükselterek savunma zamanı. Biz Almanya Göçmen İşçiler Federasyon'u AGİF olarak tüm duyarlı kesimleri ırkçılığa karşı sokağa eyleme ve örgütlenmeye davet ediyoruz."