23 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF Eşbaşkanı Güler, Die Linke yönetimiyle bir araya geldi

Almanya'nın Hamburg eyaletinde pazar günü yapılacak seçim dolayısıyla çalışmalar devam ediyor. AGİF Eşbaşkanı Onur Güler,  Die Linke Başkanı Katje Kipping ile görüştü. AGİF ve Die Linke üyeleri birlikte çalışmaları yürüttü.

Almanya Hamburg eyaletinde yerel seçimlere hazırlanıyor. 23 Şubat günü milyonlarca insanın sandık başında olacağı Hamburg eyaletinde seçim çalışmaları için eylemler devam ediyor.

Hamburg, Bavyera ve NRW eyaletlerinde gerçekleşecek seçimler öncesi bir seçim bildirisi çıkartan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) da çalışmalarını sürdürüyor. AGİF bildirisinde "Savaştan, ölümden ve baskıdan kaçıp, AB'nin ölüm duvarlarını aşıp Almanya'ya sığınan göçmenler, Almanya'da suçlu muamelesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Her düzeyde devlet kurumları, mültecileri geri gönderme amacıyla çalışıyorlar. Yaşadığımız kentlerdeki göçmenlerin sorunlarının çözümünde, özel ve toplumsal yaşam koşullarının düzeltilmesi, kentlerde göçmenlerin kurumlarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesinde belediye meclisleri ve yerel yönetimler önemli roller oynayabilirler" ifadeleri yer aldı.

"Mülteciliğin kaynaklarına karşı mücadele edilsin" diyen AGİF, "CDU/CSU-SPD Büyük Koalisyonu'nun başta Erdoğan rejimi gelmek üzere gerici bölge devletlerine açık ve kapalı her türlü destek teşhir edilsin, bölgemizi yaşanılmaz kılan diktatörlerle her türlü politik-ekonomik-askeri ilişkinin kesilmesi için çalışmalar yürütülsün. Diktatörlere ve gerici katil çetelere ekonomik-politik destek örgütleyen kurumlar teşhir edilsin. Her ulustan faşist yapılanmalar dağıtılsın" taleplernide bulundu. 

AGİF, 23 Şubat'ta Hamburg'ta 1.sıra aday Cansu Özdemir ve Die Linke'ye oy verme çağrısı yaptı.

DIE LİNKE'DEN HDP'YE DEVRİMCİ SELAM
Seçim çalışmaları kapsamında Hamburg'ta bir dizi temasta bulunan AGİF Eşbaşkanı Onur Güler ilk olarak tarihi Fabrik binada düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Die Linke Başkanı Katje Kipping, yoksulluğa, yüksek kira fiyatlarına, adaletsiz vergi sistemine ve antidemokratik rejimlerle kurulan ilişkilere karşı Die Linke'de birleşme çağrısı yaptı. 

Kipping ayrıca 23 Şubat'ta Ankara'da düzenlenecek HDP 4. Kongresine başarılar diledi, "Kongreye devrimci selamlarımızı iletiyoruz" dedi. 

Aday Cansu Özdemir ise Meclis'te göçmenlerin, kadınların, LGBTİ'lerin ve tüm emekçilerin sesi olmak, düzen partilerine itirazı yükseltmek için pazar günü sandığa gidilmesi gerektiğini aktardı. 

Etkinliğin ardından bir araya gelen Katje Kipping ve Onur Güler, göçmen kitlelerin talepleri, gelişen ırkçılık, Türkiye ve Kürdistan'daki süreçlerle ilgili bir dizi görüş alışverişinde bulundu.

İŞ BULMA KURUMU ÖNÜNDE EYLEM
Hamburg Altona İş bulma kurumu önünde biraraya gelen Die Linke ve AGİF üyeleri burada emeklilik yasalarına, engellilere yönelik hak eşitsizliğine ve göçmenlere dönük ayrımcı politikalara karşı miting düzenledi. Mitingte Die Linke Almanya Başkanı Katje Kipping, Die Linke Hamburg 1. sıra adayı Cansu Özdemir ve AGİF Eşbaşkanı Onur Güler birer konuşma yaptı.