23 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF 26. Kongre sonuç bildirgesi açıklandı

Almanya'nın Kiel, Hamburg, Berlin, Duisburg, Wuppertal, Köln, Frankfurt, Mannheim, Stuttgart ve Ulm kentlerinden delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen AGİF 26. Kongresi sonuç bildirgesi açıklandı.

AvEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 25 Ocak'ta gerçekleştirdiği 26. Kongresinin sonuç bildirgesini açıkladı.

Bildirgede, Almanya'nın Kiel, Hamburg, Berlin, Duisburg, Wuppertal, Köln, Frankfurt, Mannheim, Stuttgart ve Ulm kentlerinden delegelerin katılımıyla kongrenin gerçekleştirildiği belirtildi.

Irkçılığa, sosyal yıkıma, işçi sınıfının sömürülmesine ve doğanın talanına karşı toplanan kongrede, siyasal tartışmalar ve gelecek dönem tartışmaları ile önemli kararlar aldığı ifade edilen bildirgede, "Almanya'daki sınıfı hareketinin durumu, ırkçı, ayrımcı göç yasaları, seçimler, küresel iklim direnişi, kurumsallaşma gibi konuların tartışıldığı kongrede, önümüzdeki dönem somut görevlerini belirledi" denildi.

Bildirgenin devamında şu ifadelere yer verildi:
"AGİF 26. Kongremiz; göçmenlerin temel hak ve özgürlükleri önündeki toplumsal eşitsizlik ile mücadele etmek, Almanya'da sınıf mücadelelerine daha etkin katılmak için politik ve örgütsel düzenlemeleri etkin bir yönetim kurulu çalışması ile hayata geçirmeyi vurgular.

"26. Kongremiz; özellikle göçmen kitleler arasında gelişen sokaktan çekilme ya da mücadeleye katılımın zayıflama eğilimi karşısında olanı korumayı değil, kitleselleşmenin yol ve yöntemlerini aramayı hedef belirler. Örgütsel inşaasının aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağıya doğru kurumsallaşmanın gereğini yerine getirirken, daha fazla göçmenin politik mücadelenin unsuru haline getirmeyi planlamayı belirtir.

"26. Kongremiz; Almanya'da gelişen ırkçılığa karşı dönemsel değil, bütünlüklü bir mücadele hattını esas alır. Irkçı-faşist saldırıların yoğunlaşması, AfD gibi ırkçı partilerin yükselişi gibi konularda bulunduğu her alanda göçmen işçi ve emekçilerin sesi olur; pratik ve politik faaliyetlerini bu esasta ele alır. Fiili meşru mücadeleyi kitlelerin politik aracı haline getirmeyi yeni dönemde önerir.

"26. Kongremiz; göçmen ya da Avrupa'lı ilerici demokratik kitle örgütleri ile ilişkilenişte eleştirel devrimci yöntemi esas alan, ilgisizliği, görmezden gelmeyi, rekabetçi tarzı reddederek, kazanımları, ileri olanı tanıma, özümseme ve savunup geliştirme çizgisinde hareket etmeyi esas alır.

"26. Kongremiz; işçi ve emekçilerin daralan ekonomik koşullarına, sendikasızlaştırma saldırılarına, işten atmalara ve sömürü düzeninin derinleşmesine karşı gelişen sınıf mücadelelerine katılmayı, göçmen işçi ve emekçileri Avrupa'lı işçi ve emekçilerle aynı potada buluşturmayı hedeflemeyi vurgular.

"26. Kongremiz; kapitalizmin ve emperyalist küreselleşmenin yarattığı ekolojik iflasa karşı gelişen küresel iklim direnişinin parçası olmayı, bu hareket içinde sınıf mücadelesi eksenli bir ekoloji mücadelesini geliştirmeyi esas alarak plan ve programını oluşturmayı yeni yönetime önerir.

"26. Kongremiz; erkek egemen sistemin cins kırımı saldırılarılarına maruz kalan kadın ve LGBTİ+'ların mücadelelerini kendi mücadelesi olarak görür. Kadın özgürlük mücadelesinin tüm gündemi AGİF'i de bağlayarak ek olarak erkek üyelerine çeşitli somut görevler koymayı hedefler.

"26. Kongremiz; Türk devletinin Rojava'ya dönük imha saldırılarını kınarken; Rojava devriminin savunulmasını tali bir görev görmez. Alman devletinin bu saldırılarda ki paydaşlığını teşhir eder. 

"AGİF; AKP ve şeflik rejimine karşı mücadeleyi esas alırken, bulunduğu ülkelerde ki mücadele görevleri ile de sıkı bağlar kurmayı hedefler.

"AGİF; aynı anda bir çok politik ve örgütsel görevi göğüslememiz gereken bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinden yola çıkarak kendi güçlerini politik bir güç olarak örgütlemeyi yeni dönemin parolası haline getirir."