23 Eylül 2024 Pazartesi

AGEB: LLL yürüyüşünde saldırıya uğrayan devrimcilerle dayanışmayı büyütelim

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği, 10 Ocak 2021'de gerçekleşen geleneksel LLL yürüyüşünde polis tarafından saldırıya uğrayan ve haklarında dava açılan Partizan okuru iki devrimci için dayanışma çağrısı yaptı. AGEB, açılan davaları ve hükümetin devrimcilere yönelik tutumunu işaret ederek, "Tam bir egemen hukuku" dedi.

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB), Berlin polisinin 10 Ocak 2021'de LLL yürüyüşünde devrimcilere saldırısı sonrası açılan davalarda tüm kamuoyunu devrimcilerle dayanışma göstermeye çağırdı. AGEB, yaptığı çağrıda "Polisin saldırganlığı ve Alman yargısının devrimci güçlere yönelik tutumuna karşı, 14 Şubat 2022'de İ. Şahin ve 4 Mart 2022'de E. Düzer'in davalarının görüleceği Berlin İdare mahkemesinde devrimcilerle dayanışma içinde olalım. Devrimci dayanışmayı büyütelim" ifadelerini kullandı.

Berlin'de her yıl geleneksel olarak yapılan LLL Yürüyüşü, 2021 yılında Berlin polisinin saldırısına maruz kaldı. Yürüyüş başlamadan önce polis alandaki bayrak ve pankartlara müdahale etmiş, yasak olduklarını belirterek toplamaya çalışmıştı. Yürüyüş esnasında da devrimcilere şiddet uygulayan polise karşı yüzlerce insan sloganlarla polis saldırısına itiraz etmişti.

Onlarca insanın işkenceyle gözaltına alındığı yürüyüşte, darp edilerek gözaltına alınanlardan Partizan okuru 2 devrimciye Berlin'de dava açıldı. Pek çok insana da para cezası verildi.

AGEB, polis saldırısı ve açılan davaların Alman hükümetinin anti komünist refleksini ortaya çıkardığını ifade ederek, "Berlin Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanlığı'nın özür dilemesi gerekirken, yürüyüşçüleri suçlu göstermeye çalışmak ve dava açmak tam bir egemen hukuku ve komedidir" dedi.