22 Eylül 2024 Pazar

Adanalı kadınlar: Kararınızı tanımıyor, sözleşmeye sahip çıkıyoruz

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Adana'da eylem yapan kadınlar, "'Kadına yönelik şiddet abartılıyor' diyenler cinayetlere baksın" dedi.

Adana Kadın Platformu, Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını protesto etti.

Atatürk Parkı'nda yapılan eylemde kadınlar, İzmir'de 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün ve Adana'da 21 yaşındaki Suriyeli mülteci İslim Ahmed'in karnında bebeği ile katledildiğini hatırlatarak "Kadına yönelik şiddet abartılıyor" diyen iktidara tepki gösterdi. Kadınlar canları pahasına kurulmak istenen faşist rejime izin vermeyeceklerini belirterek, bunun için İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediklerini ifade ettiler.

Erdoğan'ın "Sözleşme ile ilgili Meclisin alacağı bir karar yok" şeklindeki ifadelere tepki gösterilen basın açıklamasında, iktidarın kurmak istediği yeni rejimi inşaa edebilmek için önündeki tüm pürüzleri temizlemeye çalıştığı belirtildi. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi, HDP'ye kapatma davası açılması, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı, Merkez Bankası Başkanı'nın değiştirilmesi, kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçi öğrencilerinin gözaltına alınmasının bu hedefin parçaları olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Bizler canımız pahasına da olsa bu hukuksuzluklara ve inşa etmek istediğiniz faşizme geçit vermeyeceğiz. Haklarımızı korumak için korkmadan, çekinmeden ve bıkmadan mücadele edeceğiz. Kararınızı tanımıyor, sözleşmeye sahip çıkıyoruz" ifadelerine yer verildi.