20 Eylül 2024 Cuma

Adana'daki tutsak yakınlarından 'Özgürlüğe ses ver' çağrısı

Tutsak yakınları, tecridin son bulması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle, Adana'da "Özgürlüğe ses ver" eylemi gerçekleştirdi.

Adana'da bir süredir kentin çeşitli yerlerinde eylemlerle seslerini duyuran tutsak yakınları 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelerek "Özgürlüğe ses ver" çağrısında bulundu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi, Adana Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) üye ve yöneticilerinin de katıldığı eylemde, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için özgürlüğe ses ver" pankartı açıldı.

'5 HAFTADIR ALANDAYIZ'
Kürtçe ve Türkçe, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle eyleme katılanlar, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganı ile hapishanelerdeki tecride son verilmesini istedi.

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, İmralı tecridinin kaldırılıp, ülkeye barış gelmesi talebiyle 5 haftadır alanlarda olduklarını söyledi, taleplerinin karşılanmasını istedi.

'YETER ARTIK, TECRİDİ KALDIRIN'
Barış Anneleri adına konuşan Refika Akın ise, "Barış Anneleri savaş, gözyaşı ve ölüm istemiyor. Önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırın, çocuklarımızda bu tecritten kurtulsun. Yeter artık" dedi.