20 Eylül 2024 Cuma

Adana'da kayyuma karşı nöbet: Derhal kayyumunuzu geri çekin

Adana'da kayyum darbesine karşı nöbet eylemi gerçekleştirildi. Heykelli Parkta yapılan eylemde iktidara, "valini, kayyumunu Hakkari'den çek" çağrısı yapıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü, Heykelli Parkta bir araya gelerek kayyuma karşı nöbet eylemi gerçekleştirdi.

"Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz", "Halk iradesine saygı duyulsun", "Kayyum darbedir" dövizlerinin taşındığı nöbet eyleminde, DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, Kürt halkının yaşadığı bölgelerde seçimler yapıldığını, halkın sandığa giderek iradesini ortaya koyduğunu, ancak ülkeyi yönetenlerin her seferinde bu iradesi gasp ettiğini söyledi.

Halkın iradesinin elinden alınmak istenmesini kabul etmediklerini vurgulayan Aydemir, "Bu bir halkın iradesini gasp etmedir, bu bir darbedir" değerlendirmesinde bulundu. Demokrasi söylemlerinin gerçeği yansıtmadığına işaret eden Aydemir, "Kayyum zihniyetini kabul etmiyoruz. Bizim hükümete çağrımızdır. Derhal Hakkari Belediyesine atadığınız valinizi, kayyumunuzu geri çekin. Aksi takdirde bundan sonra demokratik eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Oturma eylemi, "Hakkari kayyuma mezar olacak" sloganıyla sona erdi.