22 Eylül 2024 Pazar

Adana'da İstanbul Sözleşmesi için eylem

İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararına karşı açıklama yapan Adana Kadın Platformu, "Gökkuşağının renklerini asla karartamayacaksınız. Gökkuşağı her yerde" dedi. 

Adana Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dair basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Haydaroğlu ve Seyhan mahallelerinde bildiri dağıtımı yaptıktan sonra Haydaroğlu Sağlık Ocağı önünde açıklama yaptı. 

Açıklamada konuşan Ayça Özelköse, "Milyonlarca kadının hayatı ve hakları tek bir adamın kararına sığamaz, milyonlarca kadının canı tek adamın bekasına kurban edilemez. Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla, mücadelemizle kazandık. Haklarımızı elimizden almanıza, bizi şiddete ve ölüme mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz" dedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan mitinge gökkuşağı bayraklarının alana alınmamasına dair suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Özelköse, "Gökkuşağının renklerini asla karartamayacaksınız. Gökkuşağı her yerde" ifadelerini kullandı.

Açıklama, kadınların slogan ve halayıyla son buldu.