21 Eylül 2024 Cumartesi

Adana'da Cumartesi Anneleri'de destek eylemi yapıldı

Adana'da Abidin Dino Parkı'nda Cumartesi Anneleri'nin eylemine destek eylemi gerçekleştirildi.
İHD Adana Şubesi de Cumartesi Anneleri'nin eylemine destek için Abidin Dino Parkı'nda bir araya geldi. "Zaman aşımı katille çalışıyor", "Failler belli kayıp nerede" ve "Cezasızlığa adalet son verir" dövizlerinin taşındığı eyleme, siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
Eylemde konuşan İHD Adana Şube Yöneticisi Zelal Demiray, 27 Mayıs 1995'te başlayan ve 700 haftadır devam eden Cumartesi Annelerin vesilesiyle zorla kaybedilen kişileri andı. 700 haftadır, gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen insanlara ne olduğunu sorduklarını söyleyen Demiray, onları kaybedenlerin adil bir yargılama faaliyeti sonucunda cezalandırılmasını istedi.
 
'BAĞDU'NUN FAİLLERİ YARGILANSIN'
 
Demiray'ın konuşmasının ardından kitle oturma eylemine başladı. Burada söz alan Adana'da katledilen Azadiya Welat gazetesinin dağıtımcısı Kadri Bağdu'nun eşi Şemse Bağdu, eşinin faillerinin bulunarak yargı önüne çıkartılmasını talep etti. Artık kimsenin ölmesini istemediklerini söyleyen Bağdu, "Bu zulümden vazgeçin. Bizler kimsenin ölmesini istemiyoruz. Artık barış olmasını istiyorum. Gözaltında kaybedilenlerin ve eşimi öldürenlerin ceza almasını istiyorum" dedi.
 
Eylem, HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Turan, HDP Eş Genel Eşbaşkanı Pervin Buldan'ın öldürülen eşi için yazdığı yazıyı okumasıyla sona erdi.