21 Eylül 2024 Cumartesi

Adana ESP: Genel Başkanımızı sahiplenmeye çağırıyoruz

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Adana İl Örgütü üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 27 Eylül'de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 27 Eylül'de görülecek duruşması öncesinde açıklama yapan ESP Adana İl Örgütü, "Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim" çağrısında bulundu.

ESP Adana İl Örgütü adına konuşan Fatma Özdemir, "Biliyoruz ki tutuklama tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapılmıştır. Yargılama hukuki değil, siyasi bir kararla sürdürülmektedir. Genel başkanımızın katıldığı devrimci cenazeleri, sosyal medya paylaşımları suç olarak nitelendirilmekte ve yaklaşık 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanmaktadır" diye belirtti.

“Genel başkanımız yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin, sesi olmuştur. Sosyalizm mücadelesini ve ezilenlerin örgütlü mücadelesini kendisine yol eyleyen Çiçek Otlu işçi eylemlerinde, kadın eylemlerinde, Alevilerin hak alma mücadelesinde en ön saflarda yer almıştır” diyen Özdemir, “Bu gün Genel Başkanımızdan, MYK üyelerimize ve üyelerimize kadar pek çok yoldaşımız, arkadaşımızın hapishanelerde uydurma gerekçelerle ve siyasi kararlarla tutuklu bulunmaktadır. Başkanımızın tutuklanması, partimiz kuruluşunu ilan edip faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana devlet güçleri tarafından kesintisizce sürdürülen komplocu saldırılardan biridir” şeklinde konuştu.

Özdemir açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biliyoruz ki, Genel Başkanımıza ve partili güçlerimize dönük bu komplocu tutumlar, siyasi iktidarın halklarımızın ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan faşist devlet terörünün bir parçasıdır. Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır. Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz. Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim.”

Basın toplantısına İnsan Hakları Derneği de katılarak destek verirken 27 Eylül saat 13:30'da İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya katılım çağrısı yapıldı.