4 Ekim 2024 Cuma

Adana Birleşik Gençlik Meclisleri kuruluşunu ilan etti

Kuruluşunu ilan eden Adana Birleşik Gençlik Meclisleri, "Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. 'Birlikte yürüyoruz' şiarıyla örgütlediğimiz kampanyamıza katılalım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim" çağrısı yaptı.

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Adana'da düzenlediği basın toplantısıyla kuruluşunu ilan etti.

HDP Adana İl binasında yapılan basın toplantısında konuşan SGDF üyesi Birkan Polat, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulut'u protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Polat, Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan, Kadınların Kurtuluşu'ndan Yıldız İdil Şen'in gözaltında ölüm ve cop ıslatılarak tecavüzle tehdit edilmesini kınadı. Polat, kayyuk rektöre karşı direnin Boğaziçili öğrencilerin yanında olduklarını belirtti.

Ardından BGM kuruluş deklerasyonunu Canser Dayanır okudu. Dayanır, "Faşizmin tüm araçlarıyla özgürlüklerimizi elimizden almak, özgürlük adına atılan her adımı zorla bastırmak, tüm toplumu yalnızlaştırmak, tecrit etmek için çalıştığı günlerden geçiyoruz. Her yanımızı geleceksizlik, açlık, işsizlik, intiharlar, emek sömürüsü, baskılar, kadınlara yönelik saldırılar, gerici savaşlar sarmış durumda. Birlikte aynı sırayı paylaşıp yan yana geldiğimiz arkadaşlarımız, yaşam enerjilerini sömüren geleceksizlikten, ekonomik zorluklardan kaynaklı yaşamlarına son veriyorlar. Gençlik olarak gerici, paralı, niteliksiz, ırkçı, şoven eğitim sisteminin sarmalında sıkışmış; hayatımızı iki saatte belirlemeye, bizleri umutsuzluğa mahkûm etmeye çalışan düzenden bıkmış durumdayız" dedi.

İKTİDAR SAVAŞ POLİTİKASINI ESAS ALIYOR
Toplumun en geniş kesimleri yaşadığımız bu ablukadan, sorunlardan hiç de azade durumda olmadığını ifade eden Dayanır, "En başta genç işçi arkadaşlarımız olmak üzere işçi sınıfının çok geniş bir kısmı ay sonunu getiremiyor, kendisini ve ailesini geçindiremiyor. İş cinayetleri ve borçlar, sürekli derinleşen ekonomik ve sosyal sorunlar ile hayatımız çalınıyor. Toplumsal çelişkilerin bu kadar derinleştiği, sorunların bu kadar katmerleştiği, Kürt halkının, işçilerin, kadınların, gençlerin özgürlük çığlığının bir soluk aradığı bu günlerde egemenler, iktidarını sürdürebilmek için şiddeti ve baskıyı alenileştiriyor, toplumsal öfkenin patlamasına karşı hazırlıklar yapıyor. Libya'da, Karabağ'da Kuzey ve Doğu Suriye'de cihatçı çeteleri silahlandırmaya ayrılıyor. Başta Kürt ulusu olmak üzere ezilen ulusları hedef alan Ortadoğu halklarına katliam ve göç yollarını gösteren bir savaş politikası esas alınıyor" diye belirtti.

Devlet tüm kurumlarıyla erkekliği körükleyerek kadınların, LGBTİ+'ların yaşamlarını hedef alan toplumsal cinsiyet rollerini; topluma, özelde gençliğe dayatarak iktidarını sürdürmeyi hedeflediğini vurgulayan Dayanır, "Kadınların kazanımlarını hedef alan, cinsel suçlardan yargılanan suçluları serbest bırakan tacizi, tecavüzü cezasızlıkla ödüllendiren AKP-MHP iktidarı bugün faşizmin saldırılarının tetikçiliğini üstleniyor" dedi.

'DAYANIŞMAYI VE MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM'
Dayanır konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kapitalizm dünyanın her yerinde sorunlarımızı aynılaştırırken, çözüm yollarımız da ortaklaşıyor ve gençlik olarak yüzümüzü her yerde sokağa çeviriyoruz. Dünyanın pek çok noktasında halklar sistemin pervasızlığına karşı tepkilerini görüyoruz. Devrimlerin ve isyanların çağında üzerimize düşen sorumluluğun farkına varıyoruz. Dayanışmayı yükseltmenin, harekete geçmenin, örgütlenmenin ve mücadele etmenin kendisini zorunluluk olarak dayattığı böylesi bir dönemde gençliğin bu çözüm arayışına yanıt olacak, gençlik hareketine yön verecek, üniversitelerde, liselerde, fabrikalarda, sokaklarda siyasal bir odak haline gelecek, güçlerin dağınıklığını giderecek, ilkeli ve kararlı bir birlikteliğin yakıcılığını hepimiz duyuyoruz.

'BİRLİKTE YÜRÜYORUZ'
"Bugün imkân ve olanaklarımızla birbirini besleyen ve güçlendiren bir hattın inşasının, omuz omuza yürüttüğümüz birleşik mücadeleyi yükseltmenin bu sorumluluğa yanıt olacağını görerek önümüzdeki dönemde gençliğin birleşik mücadelesini büyütmeyi, imkân ve olanaklar yaratmayı, gençliğin yaşadığı sorunlara karşı birlikte mücadele yürütmeyi önümüze hedef olarak koyuyoruz. Sorunlarımız ortak, kurtuluşumuz da ortak. Özgürlüğümüz için faşizme karşı mücadeleyi büyütmek üzere önümüzdeki süreçte emekçi semtlerde, liselerde, kampüslerde, sokaklarda birleşik mücadeleyi 'Birlikte Yürüyoruz' şiarıyla örgütleyeceğimizi ifade ediyoruz. Buradan yaşadığı sorunlar karşısında çaresiz ve yalnız olduğunu düşünen tüm genç arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. 'Birlikte yürüyoruz' şiarıyla örgütlediğimiz kampanyamıza katılalım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim!"