4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti 24. gününde: Tutsakların taleplerine ses verilsin

Adalet Nöbeti'nin 24. gününde tutsak yakınları, "Çocuklarımızın tabutunun çıkmasını istemiyoruz" diyerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Diyarbakır Barosu'nda Adalet Nöbeti 24. gününde. Hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna dikkat çekmek ve tahliye edilmeleri için nöbette olan aileleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu ve Başak Demirtaş ziyarette bulundu.

'MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ'
Başak Demirtaş, "Ben de sizin bir evladınızım. Yakınlarımız, evlatlarımız yıllardır içeride rehin tutuluyor. Cezaları bitmelerine rağmen infazları yakılıp çıkarılmıyorlar. Bizler de buna karşılık mücadele vermekten vazgeçmiyoruz. İnanıyorum ki bu mücadeleyi kazanacağız. Ayrıca Selahattin iki gün önce aradı ve elinizden öptüğünü ve size çok selamları olduğunu iletmemi istedi" ifadelerini kullandı.

MECLİS'E TUTSAKLAR İÇNİ DÜZENLEME YAPILMASI ÇAĞRISI
Başak Demirtaş, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mektubu okudu. Mektupta muhalefete çağrıda bulunan Selahattin Demirtaş, Meclis'in ilk gündeminin bu konu olması gerektiğini ve bir an önce yasal düzenleme yapılarak hasta tutsak ve infazı yakılan tutsakların bırakılması çağrısında bulundu.

KOLAMAN: ÇOCUKLARIMIZIN TABUTUNUN ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ
Tutsak yakını Fevziye Kolaman ise nöbetin amacının herkes tarafından bilindiğine işaret ederek, "adalet" için nöbet tuttuklarını ve adalet gelene kadar nöbetlerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Kolaman, "Tüm hasta tutsaklarımızı bıraksınlar. Eğer adalet varsa devlet gelip bize neden burada oturduğumuzu sorar. Binlerce hasta tutsağımız ve infazı yakılan tutsaklarımız var. Çocuklarımızın tabutunun çıkmasını istemiyoruz. Ben de hastayım. Ben mi önce öleceğim o mu önce ölecek diye düşünmekten yorulduk" ifadeleriyle tutsakların tahliyesini istedi.

BOLTAN: TUTSAKLAR  TAHLİYE EDİLSİN
Sonrasında konuşan tutsak yakını Hakkı Boltan, başlattıkları nöbetin önemli olduğunu söylerken, taleplerine ses verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Boltan, tutsakların tahliye edilmesini istedi.

EREN: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Son olarak konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, tutsaklara ilişkin komisyon kurduklarını belirtti. Nahit, hasta tutsak ve tutsaklar için önümüzdeki günlerde Meclis'e gideceklerini, görüşmelerde bulunacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.