20 Eylül 2024 Cuma

Adalet arayanlar Diyarbakır'da buluştu

Katliamların ardından adalet mücadelesi yürütenler Diyarbakır'da buluştu. Yapılan konuşmalarda, "Çocuklarımızın düşlerini gerçekleştireceğiz. Acılarımız bu şekilde yenilebilir" denildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 Ekim, Suruç ve 5 Haziran katliamı aileleri bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) ve 10 Ekim Barış Derneği öncülüğünde Sur'da yapılan toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, 5 Haziran katliamında yaralı kurtulan Lisa Çalan, 10 Ekim katliamı yaralısı Cihan Andiç ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Katliamda yaralı kurtulanlar ve aileler, "Belek-Hafıza" konuları üzerine söz alarak, yaşadıklarını anlattı.

İlk sözü 10 Ekim Ankara katliamında yaralanan Cihan Andiç'in babası Ahmet Andiç, barış talebiyle Ankara'da olduklarını hatırlatarak, "Rant ve soygun üzerinde kurulmuş dünya sisteminde barışı aramak, karanlıkta iğne aramaktan daha beterdir. İyi niyetli olmak, güzel düşünmek, kini gömüp geleceğe yürümek insan olmayı başarmış olanlar için geçer akçedir. Ondan kaynaklı diyoruz ki inadına barış" dedi.

Suruç Katliamında oğlu Çağdaş Aydın'ı kaybeden ve kendi de yaralanan Feti Aydın, kayyum darbesiyle gerçekleşen irade gasbına dikkat çekti. "Bizi yan yana getiren, birleştiren adalet duygusudur" diyen Aydın, "Çocuklarımızın düşlerini gerçekleştireceğiz. Acılarımız bu şekilde yenilebilir" dedi.

10 Ekim Barış Derneği yöneticisi İhsan Seylan da "Biz bu acılardaki çokluktan ve acılarla yüzleşme konusunda sorun yaşıyoruz" dedi.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, katledilenlerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Etkinlik, yaşanılan süreçlerin anlatımıyla sürdü.