4 Ekim 2024 Cuma

Açlık grevlerine destek için Berlin'de oturma eylemi başladı

KCDK-E, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için süren açlık grevlerini sahiplenmek için Berlin'de oturma eylemine başladı.

Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için süren açlık grevlerini sahiplenmek için Almanya'nın başkenti Berlin'de oturma eylemine başladı.

Eylemda yapılan açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan'daki 120 cezaevinde Kürt siyasi tutsakların başlattığı, aralarında HDP milletvekilleri, gazetecilerin, siyasetçilerin de bulunduğu binlerce siyasi tutsak, AKP-MHP faşist iktidarının İmralı tecrit sistemine ve cezaevlerinde süren baskılara, hak gasplarına ve artan siyasi soykırım operasyonlarına karşı açlık grevinde" denildi.

KOÇ: FAŞİST REJİMİN KORSAN MAHKEMELERİ...
Yoğun kar yağışı altında bir araya gelen nöbet eylemcilerine hitap eden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, "Cezaevlerinin tüm zor koşulları altında süren açlık grevleri aynı zamanda insanlık direnişidir. Giderek büyüyen bu direnişe biz de buradan destek veriyor ve onların taleplerinin bizim de taleplerimiz olduğunu belirtiyoruz. Cezaevlerinde süren bu direnişi sürdüren siyasi tutsaklar demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm kurumları, siyasetçileri, aydın ve sanatçıları faşizme karşı mücadele etmek için sorumluluğa çağırmaktadır. Biz bu sorumluluk bilinciyle eylemimizi başlatıyoruz" diye belirtti.

ASLAN: TUTSAKLARIN TALEPLERİ İÇİN BİRARADAYIZ
AvEG-Kon Eşbaşkanı Serpil Aslan, "Türkiye cezaevlerinde Çağlar Demirel, Sebahat Tuncel'in de içinde bulunduğu tutsakların başlattığı açlık grevi hem cezaevlerinde yaşanan baskıya, işkenceye karşı bir duruş hem de Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla gerçekleşiyor. Faşist AKP-MHP iktidar bloku Leyla Güven örneğinde görüldüğü gibi nefes almak isteyen herkesi tutuklayıp, korsan mahkemelerle cezalandırmaktadır. Bizler Avrupa'dan hem faşist rejimin uygulamalarını teşhir etmek için hem de tutsakların talepleri için bir araya gelmiş bulunuyoruz" diye kaydetti.

Berlin Eyalet Parlamenteri Hakan Taş ise tutsakların direnişini Die Linke olarak takip edeceklerini söyledi.