24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevine ses veren ESP ve SGDF üyeleri gözaltına alındı

159 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ve hapishanelerdeki tutsakların sesini yükseltmek için Kadıköy'de ajitasyon konuşmaları yapan ESP ve SGDF üyeleri, darp edilerek gözaltına alındı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyeleri, Kadıköy'de Leyla Güven ve açlık grevinde olan tutsakların sesini yükseltmek için yaptıkları ajitasyon çalışmaları sırasında gözaltına alındı.
 
Kadıköy sokaklarında ellerinde Leyla Güven ile açlık grevinde olan tutsakların fotoğraflarını taşıyan ESP ve SGDF üyeleri, ağızlarına simgesel olarak maske taktı. "Leyla Güven ve tüm hapishanelerde 7 bin tutsak açlık grevinde, tecridin kaldırılması için. ESP olarak Leyla Güven'in eylem iradesini sahipleniyoruz. Tecrit kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuşmalar yapıldı.
 
Yürüyüş boyunca, "Leyla Güven onurumuzdur", "Bıji berxwedana zindana" sloganlarını attı.
 
Polis, Khalkedon Meydanı'na ulaşan ESP ve SGDF üyelerinin etrafını sardı. ESP üyeleri Gülcan Taşkıran, Hüseyin İldan, Serhat Demirtaş, Ali Kemer, Cansu Akkaş ile SGDF üyesi Furkan Kurt, işkence edilerek gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan ESP ve SGDF üyelerinin, Kadıköy Rıhtım Polis Karakolu'na götürüldü.