24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler İstanbul Halkevi'ni ziyaret etti

Tecride karşı "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan ESP, SKM, SGDF üyeleri, İstanbul Halkevi'ni ziyaret etti.
Tecride karşı "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri İstanbul Halkevi'ni ziyaret etti.
 
SKM Genel Meclis Üyesi Taşkıran, Leyla Güven'in 163 gündür açlık grevinde olduğunu ve sürdürmüş olduğu grevin binlerce insanla her yere yayıldığını ifade etti.
 
Taşkıran, Abdullah Öcalan şahsında başlayan grevin devletin kendi hukuğunu uygulamama sonucu ortaya çıktığını ve grevin sadece Abdullah Öcalan özelinde değil tüm topluma yayılan bir tecritin olduğunu bu yüzden de tüm ilerici çevrelerin mücadeleyi meşru görerek hareket etmesi gerektiğini belirtti.
 
Tecrit meselesinin Kürdistan'a sıkışmış gibi görünse de son dönemde Batıda da bariz hareketliliğin olduğunu söyleyen ESP'li Mesut Çeki,  Gebze Hapishanesi, İzmir Menemen Hapishanesi önünde annelerin direndiğini ve ESP olarak tecridin kırılması, yeni bir sürecin açılması için kurumlara ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Halkevleri İstanbul İl Başkanı Cihan Uyanık, tecrit sürecini platformlar vasıtasıyla takip ettiklerini, 150 kurumun imzacı olduğu deklerasyonda imzacı olduklarını söyledi.
 
Uyanık, bir çok başlıkta mücadele ettikleri için bu sürece pek fazla dahil olamadıklarını, tecridi bir demokrasi sorunu olarak gördüklerini belirtti.
 
Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan ise kendi hareketleri açısından konuya bir ivme vermeye çalıştıklarını ve bu sürecin destekçisi olduklarını ifade etti.
 
Ozan, destekçi olarak sürece nasıl daha aktif olacaklarını vurguladı.