24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler Devrimci Parti'yi ziyaret etti

Açlık grevindeki ESP, SKM ve SGDF üyeleri Devrimci Parti İl Örgütü'nü ziyaret etti.
Tecride karşı "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Devrimci Parti İl Örgütü'nü ziyaret etti.
 
SKM Genel Meclis üyesi Gülcan Taşkıran, süreç hakkında bilgi verdi, 3'er günlük periyotlarla açlık grevinde olduklarını, süreç boyunca açlık greviyle dayanışmayı büyütmek, fikirleri geliştirmek ve yanyana gelmek için kurumları ziyaret edeceklerini belirtti.
 
ESP'li Mesut Çeki, toplumda bir çaresizlik duygusu olduğunu ama sokağa çıkan her kurumdan sonra bu duygunun parçalandığını söyledi. 
 
Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan ise açlık grevlerinin başladığı andan itibaren mücadeleyi nasıl büyüteceklerine dair istişareler yaptıklarını ve çemberi kırmak için sokaktan nasıl basınç yaratabileceklerini tartıştıklarını ifade etti.
 
Pircan, açlık grevindekilerle duygusal bütünlük yakalayamadıklarını bunun da sürece dokunuşları etkilediğini ama sokağa çıkma ile birlikte bütünlüğü yakalayacaklarını dile getirdi.