24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevi direnişçilerinden Adalet Bakanı'na mektup

Tutuklu aileleri, Adalet Bakanlığı'na mektup göndererek, açlık grevinde olan yakınlarının talebinin yerine getirilmesini isteyerek 'yasalara uyulsun' dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutuksakların aileleri, Adalet Bakanlığı'na mektup gönderdi.
 
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan PTT Ofis Şubesi önünde bir araya gelen aileler adına konuşan Hatun Yıldız, çocuklarının talebini sahiplendiklerini belirterek İmralı Hapishanesi'ne yönelik tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
"Biji berxwedana zindanan" sloganı atan aileler, Adalet Bakanlığı'na mektup gönderdi.
 
'YASALARINIZI UYGULAYIN'
 
Aileler tarafından gönderilen mektupta, açlık grevi direnişçileirnin devletin kendi yasalarını uygulayarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istediği belirtildi.
 
Abdullah Öcalan dahil bütün tutsakların akrabalarını, yakınlarını ve avukatlarını görebilmelerinin bir hak olduğunun vurgulandığı mektupta, "Yasaları çiğnediği iddiasıyla cezaevlerinde tutulan mahpusların, devletin yasaları uygulaması talebiyle açlık grevine girmesi bir ironi olması ötesine insan hakları, hukuk devleti ve demokrasi ilkeleri açısından bir devlet için kabul edilemez bir durumdur" denildi.
 
'TECRİDİ KALDIRIN'
 
Devletin kendi yasalarını uygulamamasından kaynaklı 8 kişinin hayatının kaybettiğinin hatırlatıldığı mektupta, "Devlet yasalarını uygulamış olsa ve temel bir hak olan mahpusların görüş hakkını yerine getirmiş olsaydı şüphesi bu eylemler yaşanmayacaktı" denildi.
 
Aileler, "Anayasa ve uluslararası insan hakları belgelerinde açıkça tanınmış olan mahpuslarına yakınları ve avukatları ile görüş hakkını yaşama geçirmenizi yasal bir hukukun uygulanması için mahpusları açlık grevine zorlayan hukuk dışı uygulamaları sona erdirilmesini" istedi.