20 Eylül 2024 Cuma

Açık Radyo'nun kapatılmasına ilişkin 'yürütmeyi durdurma' kararı

Açık Radyo, RTÜK'ün lisans iptal etme kararına ilişkin mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı verdiğini duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 24 Nisan tarihli yayınında Ermeni Soykırımına ilişkin ifadeler geçmesi sebebiyle Açık Radyo'ya "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla para ve 5 gün program durdurma cezası vermiş, ardından Açık Radyo'nun program durdurma cezasına uymadığı gerekçesiyle yayın lisansını iptal etmişti. Açık Radyo, yayın durdurma ve para cezası kararına ilişkin davanın görüldüğü İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiğini açıkladı.

Açık Radyo tarafından yapılan açıklamada, "Konuya ilişkin tarafımızca yapılan 28 Haziran 2024 tarihli ilk açıklamada da belirtildiği üzere, alınan kararla ilgili olarak yargısal yollara müracaat edilmiştir. Belirtilen süreçte, yayın durdurma ve para cezası kararına ilişkin davanın görüldüğü İdare Mahkemesi tarafından, davaya konu işlem, program yayınının durdurulmasına yönelik olduğundan ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunduğundan, davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Hukuki sürecin devam ettiği vurgulanan açıklamada, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilerek, bu süreçte Açık Radyo'nun yanında olan herkese teşekkür edildi.