20 Eylül 2024 Cuma

ABD Konsolosluğu önünde eylem: İsrail'in suç ortağı ABD defol

Siyonist İsrail'in en büyük ortağı ve hamisi ABD Konsolosluğu önünde açıklama yapan Filistin Eylem Komitesi, "Tarihsel Filistin topraklarındaki ABD askeri varlığı çekilsin! İsrail'le diplomatik ilişkiler kesilsin ve açık bir askeri ambargo kararı alınsın! İsrail'i koruyan NATO üsleri kapatılsın! ABD bölgemizden defol" taleplerini yineledi. 

Filistin direniş örgütlerinin 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı direnişinin 9. ayında yüzler Sarıyer'de bir araya geldi.

Filistin Eylem Komitesinin çağrısıyla Poligon Parkında buluşan yüzlerce kişi buradan sloganlarla siyonist İsrail'in soykırım ortağı ABD'nin konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcü ve DEM Parti milletvekili Cengiz Çiçek, DEM Parti İl Eşbaşkanları Gonca Yangöz ve Murat Kalmaz, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Müslüm Koyun, İstanbul Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve DİSK yönetimi başta olmak üzere siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve çok sayıda kişi katıldı. 

'SİYONİST İŞGAL DİRENİŞLE SON BULACAK'
Üç dilli, "Filistin'de soykırım 9 aydır sürüyor. Siyonist İsrail'in suç ortağı ABD defol!" pankartının en önde yer aldığı yürüyüşe Filistin İçin Öğrenci Dayanışması, "Yaşasın öğrenci dayanışması", ESP/SKM, "Siyonist işgal direnişle son bulacak", Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları "Yıkılsın siyonist İsrail devleti", İşçi Demokrasisi Partisi (İDP)/İşçilerin Uluslararsı Birliği-Dorduncu Enternasyonal (İUB-DE) "Nehirden denize özgür Filistin. Soykırımcı İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", Devrimci İşçi Partisi "İncirlik ve Kürecik'i kapat! NATO'dan çık, NATO'yu yık. Soykırıma değil direnişe ortak ol", Eğitim Sen-TOKAD-Özgür Yazarlar Birliği ve Sağlık İlke Sen "Emperyalist-siyonist kuşatma ve katliama karşı İsrail'le anlaşmalar iptal edilsin, diplomatik ve ticari ilişkiler kesilsin, İncirlik Kürecik üsleri kapatılsın", "Israel, USA, NATO will be defeated", Devrimci Gençlik Dernekleri "Bizim de kanımız aktı portakallar ülkesinin toprağına böyle mühürledik yoldaşlığımızı", ODAK-Genç Direnişçi "Direnişçilerin mücadelesi işgalcileri yenecek. ABD-İsrail kaybedecek, Filistin özgür olacak", EMEP "Siyonistler ve emperyalistler yenilecek. Direnen halklar kazanacak", İstanbul Tabip Odası "Filistin'de işgal ve soykırım sürüyor. İsrail'i ve suç ortağı ABD'yi durdurun",  Kaldıraç "Halkların tescilli katili ABD, terör örgütü NATO işgalci İsrail'in arkasında. Dünya halkları Filistin halkının yanında" pankartlarıyla katıldı.

'İNTİFADA, DİRENİŞ, SERHILDAN ABD DEFOL ORTADOĞU'DAN'
"Filistin direnişi kazanacak", "Filistin direniyor yaşasın küresel intifada", "Özgür Filistin için siyonistlerle tüm ilişkiler kesilsin", "Nehirden denize özgür Filistin", "Hayvana, insana, Filistin'e özgürlük", "Soykırımcı İsrail Filistin'den defol", "Yerli halkların mülksüzlestirilmesi", "Üsleri kapat, sevkiyatı durdur, siyonistlerle ilişkiyi kes" , "Elindeki son ekmeği kediyle paylaşan Filistinli çocuğa selam" talep ve sloganlarının öne çıktığı dövizlerle yapılan yürüyüşte sık sık "Yaşasın küresel intifada", "Yıkılsın siyonist işgal devleti", "Katil İsrail katil ABD", "Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak", "İntifada, direniş, serhıldan. ABD defol Ortadoğu'dan", "Kürecik radarı İsrail'in kalkanı" sloganları atıldı. 

POLİS ENGELİ AŞILDI
Konsolosluğa doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü polisler tarafından sokak başında kapatıldı. ABD Konsolosluğuna izin verilmeyeceğinin söylenmesinin ardından sokak başına polis barikatları kuruldu. "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Katil İsrail katil ABD" sloganları ve alkışlarla uzun süre beklenildi. Filistin Eylem Komitesi adına Gülyeter Aktepe, "Bizim bu eylemi kent merkezinde ya da kentin herhangi bir noktada değil de burada yapmamızın nedeni, ABD'nin soykırımın ortağı olmasıdır" dedi.

'SOYKIRIMCI İSRAİL, EN BÜYÜK ORTAĞI ABD'
Ardından polis engelini aşan yüzlerce kişi sloganlarla konsolosluk önüne yürüdü. Sokaklarda halka yönelik konuşmalar yapılan eylem konsolosluğun arkasında yapılan açıklamayla son buldu. Burada Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde basın açıklaması okundu. Türkçe metni okuyan Bahadır Çağırgan, soykırımcı İsrail'in en büyük ortağının ABD olduğunun altını çizdi. 7 Ekim'den bu yana aralıksız süren saldırılarda on binlerce Filistinlinin katledildiğini, yüzbinlerce Filistinli'nin kalıcı bedensel ve ruhsal hasarlar aldığını, başta hastaneler olmak üzere tüm yaşam tesislerinin yok edildiğini kaydeden Çağırgan, hala binlerce Filistinlinin cesedinin enkaz altından çıkarılmayı beklediğini vurguladı. 

'ABD YILLARDIR İSRAİL'E DÜZENLİ ASKER VE EKONOMİK YARDIM SAĞLIYOR'
İki milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin, şu anda tam bir askeri işgal ve kuşatma altında olduğunu söyleyen Çağırgan, "Gıda ve ilaç dahil tüm temel ihtiyaç maddelerinden mahrum bırakılan Filistinliler, kendi toprağında özgür bir halk olarak yaşamak için direniş iradesini sürdürüyor. Yaşadığımız coğrafyada emperyalizmin ileri bir üssü olan İsrail'in, kurulduğu günden itibaren en büyük destekçisi ABD'dir. ABD, yıllardır İşgal devleti İsrail'e düzenli askeri ve ekonomik yardım sağlıyor. Yapılan bu yardımların hacmi bugün 300 milyar doları aşmış durumda. Tüm dünyadan gelen, işgal devletine askeri yardımların kesilmesi çağrısına rağmen, ABD soykırım saldırısının ağırlaştığı bu dönemde, işgal devletine 26 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım sağlayacağını açıkladı. Soykırım makinesi İsrail ordusunun ithal ettiği silahların yüzde 69'u ABD tarafından temin ediliyor. Gazze'de süren soykırıma sağladığı tüm askeri, lojistik ve maddi yardımın yanı sıra ABD, uluslararası ateşkes çabalarını veto ediyor, işgal devletine karşı tüm olası yaptırım kararlarını engelliyor, Filistin halkını destekleyen Yemen'e askeri operasyon gerçekleştiriyor, Lübnan'a tehditler savuruyor" dedi. 

'SİYONİST İŞGAL DEVLETİNİ TECRİT ETMEK ZORUNDAYIZ'
Diğer yandan, işgal devleti İsrail'i bölgesel tehditlerden koruyan Türkiye'deki NATO üslerinin varlığının işgal devletinin ve onun hamisi olan ABD'nin bölgesel saldırı kapasiteleri için stratejik bir önem taşıdığına dikkat çeken Çağırgan, "İncirlik'ten İsrail'e sevkiyat yapılırken, Kürecik'teki radar, İsrail'i  korumaya ayarlı ve İsrail'in kalkanı olarak kullanılmaktadır.  Soykırım saldırısının ulaştığı şiddet ve dünya halklarının baskısı sonucu uluslararası hukuk kurumlarının soykırım faili işgal devleti yetkililerini yargılamaya çalışması, ABD tarafından mahkemelere yaptırım tehdidiyle karşılaşıyor. ABD tüm gücünü, işgal ve soykırımın sürdürülmesi için ortaya koyarken, Filistinli mültecilere yardım eden Birleşmiş Milletler'e bağlı kurumlara desteğini durduruyor. Biz, işgal ve sömürgecilik karşıtları, emperyalizm ve siyonizm karşıtları olarak, özgürlük ve adalet isteyen halkların bir parçasıyız ve Filistin halkının tarihsel hakları için sürdürdüğü direnişin koşulsuz yanındayız. Kendi toprağından ve köklerinden tamamen koparılmak istenen Filistin halkı bir zeytin ağacının direngenliğiyle varoluş savaşı veriyor. Bu mücadeleye destek vermek için işgal devletine tam bir ambargo uygulanmasının ve yaptırımlara uğratılmasının en etkili tutum olduğunu biliyoruz. Coğrafyamızda barış ve özgürlüğün hüküm sürmesi için, Filistin halkına soykırım uygulayan Siyonist işgal devletini tecrit etmek ve ona verilen emperyalist desteği durdurmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

'İSRAİL'İ KORUYAN NATO ÜSLERİ KAPATILSIN'
Bahadır Çağırgan, soykırımcı İsrail'in en büyük ortağı ve hamisi ABD temsilciliği önünde şu talepleri yineledi: "Tarihsel Filistin topraklarındaki ABD askeri varlığı çekilsin! İsrail'le diplomatik ilişkiler kesilsin ve açık bir askeri ambargo kararı alınsın! İsrail'i koruyan NATO üsleri kapatılsın!ABD bölgemizden defol!"

Metnin Arapça ve İngilizce okunmasının ardından eylem sona erdi.